تمهیدات منصفانه دادگاه‌های بریتانیا برای برداشتن روبندۀ زنان مسلمان

ساخت وبلاگ
به گزارش دین‌آنلاین به نقل از گاردین، کالج قضایی بریتانیا در نسخۀ جدید کتاب «رفتار برابر در قضاوت» در بیش از 400 صفحه، با جزئیات، در مورد استفاده از اصطلاحات و موضوعات حساسیت‌برانگیزی همچون «همجنسگرایان مرد»، «همجنسگرایان» و «یهودیان» بحث کرده است. خانم رافرتی، صاحب کرسی استادی در کالج قضایی در پیشگفتار این کتاب می‌نویسد: «خواستۀ عمیق گروه مسئول بازبینی این متن این است که تمام افرادی که در دادگاه هستند و یا از دادگاه مرخص می‌شوند از قبل بدانند که در یک محکمۀ منصف حضور پیدا می‌کنند.»

در این کتاب آمده است: «این موضوعی بسیار حساس است؛ در سال‌های اخیر تعدادی از قضات در اولین دادخواست، هم در دادگاه و هم در محکمۀ دادرسی در برخورد با این موضوعِ روبنده دچار مسئله شده‌اند، این موضوع در حوزۀ اختیارات مقام قضایی باقی می‌ماند، مگر اینکه و تازمانی که دیوان دادگستری به موضوع ورود کند.»

در ادامۀ این کتاب شرح می‌دهد که قضات باید در صدور دستور برداشتن حجاب در یک پروندۀ جنایی بسیار مراقب باشند و بررسی دقیق انجام دهند، حجاب ممکن است توانایی دادگاه را در سنجش قابلیت اعتماد و اعتبار شاهدِ محجبه کم کند، و همچنین هیئت منصفه باید بتواند آنچه را متهم یا شاهد می‌گوید با نگاه کردن به صورت و حرکات او ارزیابی کند. وقتی یک قاضی برداشت روبنده یا حجاب متهم یا شاهد را ضروری بداند باید تمهیدات لازم را برای به حداقل رساندن شرایط ناراحت‌کننده و نگران‌کننده فراهم کند؛ تمهیداتی همچون محدود کردن صفحات نمایش‌دهنده، کاهش تعداد حضار و ممنوعیت هرگونه تصویربرداری از ظاهر فرد.

این کتاب پیشنهاد می‌کند که بهتر است به جای به کار بردن کلماتی مثل «جهود» یا «یهودیان» بگوییم «انسان یهودی» یا «مردمان یهود»؛ اگرچه بسیاری از یهودیان خود را دارای یک مرجع جمعی نمی‌دانند اما امروزه به اصطلاحاتی مثل «جهود» و «یهودیان» یک معنای منفی بار شده است. ممکن است فردی که متعلق به نسل قدیم سفیدپوست بریتانیا باشد تصور کند استفاده از واژۀ «رنگین‌پوست» به جای «سیاه» مودبانه است اما این دیدگاه کاملاً از رده خارج شده است و امروز پذیرفته نیست و پیشنهاد می‌شود اصطلاحاتی مثل «مهاجر»، «پناه‌جو» و «آواره» تنها در جایی به کار بروند که این اصطلاحات به طور عینی به فرد خاصی مرتبط باشد. حتی واژۀ «مهاجر» نیز، به ویژه برای فردی که مدت‌زمان زیادی در بریتانیا زندگی کرده است یا برای کسانی که ملّیت بریتانیایی به دست‌آورده‌اند باید بسیار با ملاحظه و محتاطانه مورد استفاده قرار بگیرد. اصطلاحات «مهاجر» یا «مهاجر نسل دوم» هرگز نباید برای توصیف افرادی که در بریتانیا به دنیا آمده‌اند - اعم از سیاه، آسیایی و اقلیت قومی - به کار روند.

مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی...
ما را در سایت مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بازدید : 266 تاريخ : چهارشنبه 16 اسفند 1396 ساعت: 12:45

خبرنامه