چطور مانند رهبران بزرگ سخنرانی‌ آتشین کنید و همه را به وجد بیاورید؟

ساخت وبلاگ

زمانی که شما راس مجموعه‌ای قرار دارید و نیاز است به دلایل مختلف با کارمندان خود صحبت کنید، نحوه صحبت کردن شما بسیار مهم خواهد بود؛ این تنها کلمات نیستند که از دهان شما بیرون می‌آیند و به گوش شنونده می‌رسند. در واقع صحبت‌های شما حسی را با خود به همراه دارد که هم می‌توانند مانند بنزینی باشد که در باک ریخته شده و سبب حرکت می‌شود و هم می‌تواند مانند گلوله‌ای بر سینه کارمندانتان نقش ببندد و آن‌ها را از پای درآورد.

برای درک بهتر این مفهوم نگاهی به ویدئو سخنرانی و حرف‌های هیتلر زمانی که در حال صحبت برای صف سربازان است بیاندازید؛ با اینکه اصلاً زبان را نمی‌فهمیم اما گویی کاملاً منظور اصلی او را از لحنش متوجه می‌شویم.

شیوه صحبت کردن، نوع کلماتی که استفاده می‌کنیم و حتی حرکت بدنمان می‌تواند در اثر گذاری‌مان روی مخاطب تأثیر بگذارد. در جمع‌های خانوادگی حتماً دیده‌اید که برخی از افراد معمولی‌ترین اتفاقات را طوری تعریف می‌کنند که همه به خنده می‌افتند و برعکس، این شیوه بیان است که می‌تواند کمک فراوانی به رسیدن شما به مقصودتان در اثرگذاری بر مخاطبان بکند.

اگر می‌خواهید بهتر موضوع را در همین ابتدا درک کنید، خودتان را جای مربی فوتبالی بگذارید که تیمش باخته و در رخت‌کن با بازیکنان صحبت می‌کند. لطفاً جمله زیر را با لحن‌های گفته شده تکرار کنید و صدای خودتان را ضبط کنید

  • لحن ناامیدکننده:ما باختیم، عیبی نداره حتماً در بازی برگشت جبران می‌کنیم
  • لحن عصبانی:ما باختیم، عیبی نداره حتماً در بازی برگشت جبران می‌کنیم
  • لحن امیدوارکننده:ما باختیم، عیبی نداره حتماً در بازی برگشت جبران می‌کنیم

حالا صدای که از خود ضبط کرده‌اید گوش کنید و خودتان را جای بازیکنانی بگذارید که یک بازی را باخته‌اند و دارند به حرف‌های مربی خود گوش می‌دهند. کدام لحن برای شما خوش‌آیندتر است؟

احتمالاً شما هم مثل من لحن امیدوار کننده را می‌پسندید، لحنی که محکم باشد اما خشن نباشد، لحنی که جدی باشد اما سخت نباشد و در آخر لحنی که به بازیکنان قدرت و امیدواری بدهد تا اینکه آن‌ها را تخریب کند.

پس یکی از فاکتورهای موفقیت در ریاست و سرپرستی یک گروه کاری این است که بتوانید سخنران خوب و تأثیر گذاری باشید، اما چطور در ادامه موارد و تمرین‌هایی را به شما معرفی می‌کنیم که در این راه به شما کمک می‌کند.

» تمرین لحن صدا

اگر امکان دارد قبل از سخنرانی یک بار متن را بخوانید و صدای خود را ضبط کنید، سپس به صدای خودتان گوش دهید تا ببینید که آیا لحن صحبت کردن شما و شیوه ادای کلمات همان چیزی است که می‌خواهید؟

ببینید کدام کلمات باعث بد شدن و سخت شدن روند سخنرانی شما می‌شوند؛ آن‌ها را جایگزین کنید. همچنین دریابید که در چه بخش‌های مختلف باید تن صدای شما به چه صورت باشد تا بتواند اثرگذاری اصلی را داشته باشد. همچنین ببینید که آیا سرعت صحبت کردن شما مناسب است یا خیر.

برای درک بهتر اهمیت لحن‌تان مقاله «چطور یک صدای تاثیرگذار داشته باشیم؟» را بخوانید؛ واگر میخواهید تمرینات صدا و اثرگذاری را تمرین کنید حتما یک سری به دوره صوتی «فن بیان و آموزش نفوذ کلام» بزنید.

»‌ ظاهر هماهنگ با کلام داشته باشید

نلسون ماندلا در یکی از سخنرانی‌هایش که مانند افراد محلی لباس پوشیده.

طریقه لباس پوشیدن شما یکی از مهم‌ترین عناصری است که باید قبل از سخنرانی روی آن فکر شود. اگر مسئولان دولتی را دیده باشید مثلاً هنگام حضور در بین کارگران از لباس آن‌ها استفاده می‌کنند.

یا وقتی که می‌خواهند برای یک قومیت سخنرانی کنند لباس آن‌ها را می‌پوشند. آن‌ها می‌خواهند بگویند که ما از شما هستیم و به مدل فکری و فرهنگی شما احترام می‌گذاریم. این کار حتی در کشورهای خارجی نیز دیده شده، مثلاً رئیس جمهور کشورها در هنگام صحبت در پایگاه‌های نظامی و یا کارخانه جات بزرگ سعی می‌کنند که از لباس آن‌ها استفاده کنند.

پس سعی کنید لباس خود را بر اساس مخاطبان و مکانی که قرار است در آن حضور پیدا کنید انتخاب کنید.

» اول خودتان را معرفی کنید

اگر قرار است که برای گروهی سخنرانی کنید که شمارا نمی‌شناسند و می‌خواهید روی آن‌ها اثر بگذارید، با شناخت مخاطبان، خود را معرفی کنید؛ مثلاً اگر می‌خواهید در جمع کارگران حرف بزنید، پس از معرفی، کمی از سختی‌ها و مشکلاتی که شما هم در زندگی داشته‌اید بگویید تا با شما احساس همزادی کنند.

یا اگر شما به جمع مدیران می‌روید از علاقه، سخت‌کوشی و انگیزه خود در زندگی بگویید تا آن‌ها بدانند که شما با تمام توان آمده‌اید. در کل معرفی صمیمانه خودتان برای جمعی که قرار است سخنرانی شما را بشنوند امری ضروری است زیرا آن‌ها دوست دارند بدانند که به صحبت‌های چه کسی گوش می‌دهند؟

قبل از معرفی، بهتر است این مقاله را هم بخوانید.

»‌ صدای زبان بدن شما بلند‌تر از صحبت‌هایتان است

این نکته را بدانید که مخاطبان فقط صدای شما را نمی‌شنوند، آن‌ها شما را می‌بینند و تمام حرکات‌تان حاوی پیام‌های برای آن‌ها خواهد بود. رفتار شما هنگام سخنرانی، نشان دهنده تسلط و اعتماد به نفس شما است و اگر بتوانید با وضعیت صورت و حرکات بدن خود قدرتتان را نشان دهید، مخاطب بیشتر به حرف‌های شما ایمان خواهد آورد.

این یکی از بحث‌هایی است که اکثر رهبران و رئیس جمهوران جهان به آن توجه خاصی می‌کنند، زیرا آن‌ها می‌خواهند روی میلیون‌ها انسانی که از تلویزیون او را می‌بینند تأثیرشان را بگذارند.

در مواقع فراوانی آن‌ها به قدری خوب صحبت خودشان که حتی دروغ هم هست به مردم منتقل می‌کنند که اکثر مردم تحت تأثیر قرار گرفته و باور می‌کنند.

در این بخش مهم‌ترین چیزی که نظرات به آن جلب می‌شود چهره شما است، باید آن قدر تمرین کنید که چهره شما با کلماتتان هماهنگ شود نه با احساسات درونتان.

شما شما عصبی، شکست خورده یا ناراحت باشید؛ اما چهره شما باید پشت یک غرور و اطمینان مخفی شود تا مخاطب شما را ضعیف نبیند. فراموش نکنید گفتم قدرتمندترین کلمات با چهره‌ای که فریاد از شکست خوردگی دارد هیچ تأثیر عمیقی رو مخاطب نخواهد گذاشت.

» هرگز متنی را روخوانی نکنید

این نکته درست است که هیچ سخنرانی نباید بداهه گویی کند و از قبل باید متن سخنرانی‌اش آماده باشد، اما اگر بخواهید در مراسم مدام سرتان پایین باشد و روخوانی کنید، به هیچ یک از اهداف خود در سخنرانی نخواهید رسید.

افرادی که به شما گوش می‌دهند می‌خواهند صحبت‌های صمیمانه شما را بشنوند، شما قرار است یک سخنرانی تعاملی را انجام دهید نه اینکه بیانیه صادر کنید. پس کاملاً به موضوع مسلط باشید، سعی کنید تا حد ممکن متن خود را حفظ کنید و هنگام سخنرانی با چشمانتان به مخاطب نگاه کنید تا بتوانید روی آن‌ها اثر بگذارید.

» با مخاطبان تعامل داشته باشید

معمولاً در سخنرانی‌های طولانی رفته رفته هواس مخاطبان پرت می‌شود و در فکر فرو می‌روند؛ بنابراین باید حواس آن‌ها همیشه به حرف‌های شما جمع باشد.

پس سعی کنید که با مخاطب خود ارتباط برقرار کنید، در حین سخنرانی از آن‌ها سؤال بپرسید. یا بگویید که می‌توانند در هر بخش که لازم است ورود کرده و صحبت کنند.

این کار باعث می‌شود که مخاطب‌ها بیشتر سخنان شما را پیگیری کنند تا بتوانند در آن شرکت کنند و نظر خود را بگویند. بخصوص در اواخر سخنرانی خود جای بگذارید که شنوندگان نیز حرف‌هایشان را بزنند.

»‌ یک شروع بد را با یک پایان خوب تمام کنید

مهم‌ترین بخش سخنرانی پایان آن است، مخصوصاً اگر هدف شما از صحبت کردن تأثیرگذاری و هیجانی کردن شنوندگان باشد.

آخر سخنرانی را باید با اشتیاق، قدرت و صدای رسا تمام کنید.

حرف‌ها و حرکات آخر مانند شوت آخری است که به دروازه وارد می‌زنید. اینجاست که مشخص می‌شود توپ گل می‌شود یا خیر. پس تمرکز و دقت خود را بالا ببری. آن‌قدر سخنرانی را طولانی نکنید که همه منتظر تمام شدنش باشند.

شما با یک سخنرانی مختصر و پایان فوق‌العاده می‌توانید به هدف‌های خود برسید. سعی کنید در پایان از کلمات محاوره‌ای و صمیمانه‌تر استفاده کنید و از اشارات مستقیم به جمع بهره بگیرید.


در همین زمنیه مقالات زیر را هم بخوانید:

مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی...
ما را در سایت مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بازدید : 235 تاريخ : يکشنبه 2 ارديبهشت 1397 ساعت: 18:59

خبرنامه