چگونه وسواس شستشو را برای همیشه درمان کنیم؟

ساخت وبلاگ

به طور علمی و از دیدگاه روان شناسی وسواس شستشو یک اختلال وسواس فکری عملی می باشد. اینگونه افراد همیشه احساس کثیفی دارند و از تماس مستقیم با وسایل مختلف خودداری می کنند و این احساس اضطراب در آن ها وجود دارد که نکند دست های من با برخورد به این شیء آلوده شود. این نوع وسواس نسبت به سایر انواع قابل راحت تر قابل درمان می باشد.

وسواس <font color='#ff0000'>شستشو</font> و <font color='#ff0000'>درمان</font> آن

علائم ونشانه های وسواس شستشو:

وسواس شستشو در فرد دارای دو مرحله است در مرحله ی اول فرد درباره تمیز شدن یا نشدن تردید دارد و در مرحله ی دوم عدم تحمل و بی صبری نسبت به این طرز فکر است. این موضوع برای این افراد بسیار آزاردهنده است و به شدت زندگی شخصی و خلقیات روانی آن ها را تحت تأثیر قرار می دهد. اینگونه افراد به طور مداوم در حال شستشوی دست ها و اشیاء هستند و نسبت به هر چیزی احساس آلودگی و کثیفی دارند.

بیماری وسواس و علل آن

علت های بروز وسواس شستشو در افراد:

شاید یکی از علل رایجی که در بین این افراد موجب بروز وسواس می شود ترس از صدمه زدن به خود و دیگران باشد این افراد تصور می کنند اگر همه چیز آنقدر تمیز نباشد دچار بیماری و آسیب خواهند شد.

یکی دیگر از علت های وسواس شستشو در افراد، درگیری های فکری و اضطراب می باشد بسیاری از این افراد برای رهایی از دغدغه های فکری به سراغ شستشو می روند.

واکاوای وسواس شستن

راه های مفید برای درمان وسواس شستشو:

روش های مختلفی برای درمان اینگونه بیماری وجود دارد. در درمان حساسیت زدایی درمانگر از بیمار می خواهد که در تصوراتش با ترس از کثیفی روبه رو شود و انجام تمریناتی این ترس خود را کنترل کند. برخی از روان درمانگران برای درمان این بیماری از درمان شناختی و بحث و گفت و گو با بیمار اشتفاده می کنند تا به ریشه یابی این بیماری و درمان آن بپردازند. درمان شرطی سازی نیز می تواند راهکار مناسب درمانی باشد در این روش بیمار یک کش دور دست خود می بندد و هر زمان که فکر شستشو به سراغ او آمد با کشیدن کش و ضربه زدن به دست به خود یادآوری می کند که باید مانع انجام این عمل شود.

رفتار درمانی وسواس

شناسایی ترس ها:

ابتدا بیمار به کمک درمانگر خود موقعیت هایی را که در آن ترس از آلودگی به سراغش می آید را شناسایی می کنند و بر اساس میزان شدت و ضعف آن ها را اولویت بندی می کنند و با توجه به اهمیتی که هر یک از هراس ها دارند به درمان  و مقابله با آن می پردازند.

خود کنترلی و نظارت شخصی:

افرادی که دچار این وسواس می شوند در طول روز در مدت زمان های مختلفی کار شستشو را انجام می دهند بنابراین به خاطر سپردن تعداد این دفعات بسیار مهم و کمک کننده است زیرا با شروع روند درمان درمانگر از بیمار می خواهد با تمرین این موقعیت ها و تعدا دفعات را به حداقل برساند بنابراین بیمار با تعدا دفعات شستشو متوجه میزان پیشرفت و بهبود بیماری خود خواهد شد.

<font color='#ff0000'>چگونه</font> با وسواس مقابله <font color='#ff0000'>کنیم؟</font>

قرار گرفتن مجدد بیمار در موقعیت آلودگی:

در این روش بعد از شستشوی دست ها از بیمار خواسته می شود تا با موقعیت آلوده تماس برقرار کند. این کار به تدریج موجب کاهش ترس و هراس بیمار از موقعیت های آلوده می گردد. در این موقعیت بیمار یاد می گیرد که همیشه امکان ندارد که کاملاٌ تمیز باشد و در معرض موقعیت های آلوده قرار نگیرد.

گسترش و جایگزینی موقعیت های هراسناک:

افرادی که دچار وسواس می شوند در طول روز با موقعیت های متعددی که برای آن ها آزاردهنده است روبه رو می شوند و به همین خاطر نباید روند درمان را به یک حیطه ی مشخص اختصاص داد.

منبع : آرگا

برچسب :

مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی...
ما را در سایت مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بازدید : 322 تاريخ : يکشنبه 21 مرداد 1397 ساعت: 1:25

خبرنامه