بازار مسکن در سراشیبی رکود

ساخت وبلاگ

بازار مسکن در وضعیت چندان مناسبی به سر نمی برد. از یک سو قیمت ها در شهر تهران با رشدی به میزان ۶۲ درصد مواجه شده است و از طرف دیگر معامله ها به میزان ۳۳ درصد کمتر شده است. و همین طور سرعت رشد ماهیانه قیمت که به میزان زیادی به سمت صعود حرکت می کرد، در ماه مرداد کمتر شد. رشد ماهیانه قیمت در ماه تیر سال ۱۳۹۷ به میزان ۷.۱ درصد بود که در ماه مرداد به ۶.۱ درصد رسید.

به وجود آمدن سه علامت  خارج شدن سفته بازان، رکود معاملاتی و نبود قدرت طرف تقاضا از این موضوع حکایت دارد که در ماه های آتی معامله ها کمتر خواهد شد و همچنین سرعت رشد قیمت هم کاهش پیدا خواهد کرد. بازار مسکن از سوی عرضه آن چنان تحرکی ندارد و به همین علت عدم تعادل آینده ی این بازار را با خطر روبرو می کند. پژوهش ها از این موضوع حکایت دارد که در طول هفته های گذشته با توجه به گران شدن مصالح ساختمانی، کمبود مشتری و نبود چشم انداز برای آورد هزینه های ساخت مسکن و آپارتمان های نوساز، سازندگان و دارندگان املاک کلنگی برای مشارکت در ساخت و ساز به شکل بسیار محسوسی کم شده است. با این وجود مشاوران املاک عقیده دارند که رقابت خاصی میان مالکان برای زیاد شدن دائم قیمت های پیشنهادی به وجود آمده است و شرایط بیانگر این است که بازار مسکن به سوی رکود تورمی در حرکت است.

املاک تهران

رکود این روزها، در شرایطی اتفاق افتاده است که بالا رفتن قیمت مسکن حدود ۲۰۰ درصد کمتر از رشد سکه و ارز بوده است، ولی بازار مسکن نمی تواند با رشد بازارهای موازی هماهنگ باشد. حسام عقبایی _نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک در جواب این سوال که با توجه به فاصله ۲۰۰ درصدی قیمت فعلی مسکن نسبت به رشد بازارهای سکه و ارز، اوضاع آینده را چگونه می بینید پاسخ داد: بازار مسکن را نمی تواند با طلا و ارز مقایسه کرد. با این که رشد ۱۵۰ یا ۲۰۰ درصد قیمت هیا دلار و سکه برای مخاطبان این حوزه سنگین بوده، اما به هر حال افرادی می توانند با حداقل خرید به صورت محدود در این بازارها حضور داشته باشند. اما افزایش ۶۲ درصدی قیمت مسکن بسیار سنگین است. زیرا با یک کالا مواجهیم که قیمت آن چند صد برابر یک سکه یا یک دلار است. مضافا این که تا به حال سابقه نداشته قیمت مسکن در بازه زمانی شش ماهه ۶۲ درصد رشد کند. از سوی دیگر مسکن نیاز اساسی برای کل جامعه محسوب می شود، اما سکه و ارز برای مخاطبان خود جنبه سرمایه ای دارد.  

مبنای اساسی بالارفتن قیمت در بازار مسکن

مبنای اساسی بالا رفتن قیمت مسکن را می توانیم از علت هایی مثل : زیاد شدن نقدینگی، رشد قیمت در بازارهای موازی و پیروی مسکن از سطح عمومی قیمت ها، ثابت ماندن قیمت مسکن در سال های قبل، ساختار بازار مسکن (مثلا: نبودن تقارن اطلاعات، طولانی بودن زمان ساخت و ساز) کم شدن عرضه واحدهای کوچک متراژ، بالا رفتن هزینه های تولید، اثر شهرسازی نامتقارن بر تمرکز تقاضای مسکن بر بعضی از منطقه های مخصوص و اثر عوامل روانی و مطمئن نبودن در شروع بالا رفتن قیمت را یافت.

املاک تهران

اعلام وصول طرح مالیات بر عایدی املاک

در این اوضاع و احوال روز چهارشنبه ۷ شهریور ماه ۱۳۹۷، نمایندگان در مجلس شورای اسلامی، طرح مالیات بر عایدی مسکن را اعلام وصول نمودند. طرح مالیات بر عایدی سرمایه در قسمت املاک که با هدف حمایت از تولید و عرضه، کم شدن نوسانات بازار مسکن، ممانعت کردن از سواگری و حامی خانه دار شدن قشرهای متوسط و ضعیف جامعه، با امضای ۱۱۷ نفر از نمایندگان مجلس اعلام وصول شد.

کارهایی که دولت برای کنترل بازار مسکن انجام داد

در هفته های گذشته عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، چند لایحه را به دولت فرستاد. تعدیل نمودن بازار مسکن با زیاد شدن عرضه واحدها برای فروش و اجاره، کنترل نمودن سوداگری در بازار مسکن با کمک گرفتن از قوانین مالیاتی، حمایت سریع از مستاجران در مقابل تغییرات بازار مسکن از راه قراردادهای دو ساله و مشخص کردن  سقف ۱۰ درصدی برای زیاد شدن اجاره بهای سالیانه و لایحه دو فوریتی پیش نویس قانون پیش فروش ساختمان، تماماً برنامه های تازه ای هستند که وزیر راه و ساختمان ارائه نموده است.

به عقیده مشاوران املاک، بازار مسکن راکد است.

حسام عقبایی _نایب رئیس اتحادیه املاک این گونه بیان می کند: با توجه به قیمت مسکن شهر تهران که رشد ۶۲ درصدی داشته است، از ماه تیر شاهد کاهش حجم معاملات بودیم و پیش بینی ما بر این بود که در صورت ادامه این وضعیت، بازار مسکن به سمت کاهش حجم معاملات پیش برود. اما شاهد بودیم که در مرداد ماه رکود چشمگیر و عمیقی بازار مسکن را فراگرفت هاست. بنابراین می توانیم بگوییم که بازار مسکن قبل از پیش بینی ها به طور کامل وارد رکود شد. این افت شدید حجم خرید و فروش در صنف مشاوران املاک کاملا مشهود است.

ایشان کم شدن قدرت خرید متقاضیان مسکن، بالا رفتن قیمت مسکن، وارد شدن سفته بازان و در ادامه خارج شدن آن ها از بازار مسکن را از علت ها کاهش حجم معامله های مسکن دانست و گفت: مشاوران املاک عنوان می کنند که بازار مسکن در مرداد ماه قفل شده و خرید و فروش به ندرت انجام می شود.

املاک تهران

در ماه مرداد سال ۱۳۹۷ میانگین قیمت هر متر مربع زیر بنای واحد مسکونی که از راه بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران معامله شده است، حدود ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بود که این میزان به نسبت ماه قبل ۶.۱ درصد و نسبت به همین ماه در سال گذشته تا میزان ۶۲.۱ درصد افزایش داشته است. بالاترین رشد متوسط قیمت مربوط به منطقه ۵ با ۸۱.۸ و کمترین میزان به منطقه ۱۲ با ۲۵.۳ درصد نسبت به مرداد ماه سال قبل اختصاص دارد.

و این با وجودی است که گزارش بانک مرکزی بیانگر این است که در ماه مرداد تعداد معامله های آپارتمان های مسکونی در تهران به ۱۲ هزار واحد رسیده است که این میزان در تیر ماه ۱۱.۲ و در قیاس با مرداد ماه سال گذشته ۳۳.۲ درصد کمتر شده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی...
ما را در سایت مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بازدید : 305 تاريخ : دوشنبه 2 مهر 1397 ساعت: 13:49

خبرنامه