نکات مهم پرستاری از کودکان اوتیسمی

ساخت وبلاگ
پرستاری از کودکان اتویسمی نیازمند صبر و آرامش بسیار بیشتری در قیاس با پرستاری از سایر کودکان است. پرستاری از کودکان اوتیسمی می‌تواند برای پرستاران نیز از نظر احساسی و جسمی سخت باشد. بخصوص اگر پرستار کودک نتواند اعتماد او را برای همکاری و همراهی جلب کندغ در پرستاری از او دچار مشکلات جدی خواهد شد.

درک بیماری اوتیسم

اختلالات طیف اسپکترومتری یا ASD یک خوشه اختلالات است که با اختلالات مهارت‌های اجتماعی، مشکلات ارتباطی، تاخیر شناختی و رفتارهای تکراری شناخته می‌شود. به طور کلی، بسیاری از افراد به عنوان یک اختلال روانی مبتلا به اوتیسم هستند. در حقیقت اوتیسم شرایط و سطوح متفاوتی دارد؛ و در هر شرایط نشانه‌های مختلفی وجود دارد.

نکاتی برای پرستاری از کودکان اوتیسمی

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها، برآورد می‌شود 1 کودک از هر 150 کودک هشت ساله، دچار نوعی اختلال اوتیسم است. این باعث می‌شود که پرستاران در مواردی با موضوع پرستاری از کودکان اوتیسمی روبرو شوند. در این مقاله مرکز خدمات پرستاری سپید گستر چند توصیه و استراتژی برای موفقیت در این راه ارائه شده است.

1. یک محیط امن برای کودک فراهم کنید

کودکان اوتیسمی به سرعت تحریک می‌شوند. پس اگر شما نیاز به انجام معاینه فیزیکی روی کودک مبتلا به اوتیسم دارید، آنها را در یک اتاق آرام قرار دهید. ترجیحا نباید هیچ وسیله پزشکی اضافی در داخل اتاق وجود داشته باشد. هرچه حواس کودک کمتر پرت شود، کار شما ساده‌تر خواهد بود. تاریک کردن و تنظیم دمای اتاق برای ترویج محیط آرامش‌بخش نیز دیگر توصیه ما در این شرایط است.

2. ابتدا با والدین کودک صحبت کنید

قبل از آغاز دوره پرستاری از کودک، ابتدا با والدین او درباره ویژگی‌ها و شرایط خاصش صحبت کنید. آشنایی هرچه بیشتر شما با شرایط کودک، کار پرستاری از او را ساده‌تر کرده و شرایط بهتری برای کودک فراهم می‌شود. دریافت تاریخچه پزشکی کودک؛ فعالیت هایی که به او کمک می‌کند؛ و بهترین راه ایجاد ارتباط با او، از مهمترین مواردی است که باید از والدین پرسیده شود.

3. همراهی والدین در روزهای اول پرستاری

پرستاری از کودکان اوتیسمی نیاز به همراهی بیشتری از سوی والدین دارد. این کودکان به سختی می‌توانند با پرستار خود ارتباط برقرار کرده و به او اعتماد کنند. در نتیجه در روزهای اول شروع کار پرستار، همراهی و حضور والدین بسیار موثر است. در ادامه کار نیز والدین این کودکان باید به شکل موثرتری در مسیر پرستاری از کودک با پرستار کودک همکاری کنند.

4. از روبرو با کودکان اوتیسمی صحبت کنید

هنگام مراقبت، انجام کارها و ارتباط برقرار کردن با کودک اوتیسمی دقیقا روبرو و هم سطح او قرار بگیرید. بسیار مهم است بدانید که کودکان مبتلا به اوتیسم با افرادی که دقیقا روبروی چشم‌انداز بصری آنها قرار می‌گیرند ارتباط بسیار بهتری برقرار می‌کنند. همچنین نگاه کردن از بالا یا پایین موجب سخت شدن دریافت اعتماد آنها می‌شود.

5. مراقب رفتار و اعمالتان در اطراف کودک باشید

کودکان مبتلا به اوتیسم نیاز جدی به همبستگی و آرامش در رفتار اطرافیان دارند. در نتیجه هر رفتار ناسازگار و تندی می‌تواند به راحتی موجب تغییر حالت و افزایش استرس آنها شود.

6. برنامه‌ریزی منظم داشته باشید

کودکان مبتلا به اوتیسم با برنامه‌ریزی منظم و رویه‌های ساختاری ثابت بهتر هماهنگ می‌شوند. در نتیجه داشتن برنامه‌ریزی منظم، پرستاری از کودکان اوتیسمی را ساده می‌کند. در این شرایط اگر یک تغییر برنامه اجتناب ناپذیر رخ می‌دهد؛ پیش از زمان وقوع مسئله را با کودک مطرح کنید.

7. به رفتارهای خوب پاداش دهید

پاداش در برابر رفتار مثبت در کودکان مبتلا به اوتیسم بسیار موثر است. این کار علاوه بر اینکه موجب اعتماد بیشتر کودک به پرستار می‌شود؛ موجب انگیزه بیشتر کودک برای انجام رفتار درست می‌گردد.
در نهایت در نظر بگیرید که هنگام پرستاری از کودکان اوتیسمی پرستاران باید سطح آمادگی، دانش، خلاقیت، صبر و حتی حس شوخ طبعی بالایی داشته باشند. در غیر این صورت، اعمال یا رفتار پرستار می‌تواند به تنش‌های نامطبوع برای کودک منجر شود.

مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی...
ما را در سایت مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بازدید : 392 تاريخ : دوشنبه 2 مهر 1397 ساعت: 13:49

خبرنامه