آموزش کاشت درخت انبه و اصول پرورش انبه

ساخت وبلاگ

پرورش و کاشت درخت انبه یکی از تفریحات مناسب برای افرادی است که علاقه فراوانی به باغبانی دارند. اغلب میوه و درختان اگر چه در محیط بیرون از خانه قادر به رشد هستند اما در شرایط مصنوعی منزل نیز واکنش خوبی نشان خواهند داد.

اصول کاشت درخت انبه

بهتر است بدانید که درخت انبه از تیره سماق ها محسوب می شود که بومی کشور هندوستان نیز می باشد و از دسته گیاهان مناطق گرمسیری شناخته می شود. میوه انبه دارای ریشه های طولانی است و به همین منظور استفاده از خاک سبک برای پرورش آن بسیار مناسب می باشد. توجه داشته باشید که درختانی که از بذرها حاصل می شوند عمر طولانی تری نسبت به درختان پیوند داده شده دارند.

چگونگی کاشت درخت انبه در گلدان

ارتفاع درخت انبه ممکن است تا ۳۵ الی ۴۰ متر نیز پیش برود. برگ های این گیاه تقریبا به رنگ سرخ روشن می باشند که البته به محض رشد کامل به رنگ قهوه ای تغییر پیدا می کنند. هنگام شکوفایی گل های سفید و کوچک آن رایحه ای دلپذیر مانند گل یخ ایجاد می کند. توجه داشته باشید که میوه های درخت پس از ریختن برگ های درخت و با گذشت سه الی شش ماه بعد رشد پیدا خواهند کرد و هنگامی که به رشد کامل برسند از ساقه های درخت آویزان خواهند شد و ممکن است وزنشان به ۲ کیلوگرم نیز برسد.

میوه های درخت انبه دارای رنگ های متنوعی مثل سبز،زرد،قرمز و یا ترکیبی از این ها می باشد. در میان این میوه هسته تخت مستطیل شکلی وجود دارد که بسته به نوع آن می تواند رشته دار و یا صاف باشد. پوسته که تنها ۱ میلی متر ضخامت دارد دانه اصلی درون آن قرار گرفته است. به طور کلی می توان گفت که انبه از دسته میوه های تازه محسوب می شود که در جای جای جهان مورد مصرف قرار می گیرد.

مراحل کاشت میوه انبه در گلدان:

به منظور کاشت هسته انبه در گلدان بایستی گوشت میوه را به طور کامل از هسته جدا نمایید و بعد هسته را به آرامی بشویید و این کار را به نحوی انجام دهید که تنها لیزی آن از بین برود.

چگونگی تمیز کردن هسته انبه برای کشت

در این مرحله بایستی هسته را بشکافید و مغز درون را بیرون آورید البته در میوه های رسیده مغز اصلی به راحتی و با فشردن دست سریع خارج خواهد شد اما در صورت خارج نشدن می توانید با استفاده از یک حوله و یا دستمال زبر هسته انبه را در دست خود نگه دارید و با یک چاقوی تیز از وسط یک شکاف ایجاد کنید.

توجه داشته باشید که هنگام ایجاد شکاف آسیبی به بذر وارد نشود و همچنین برای اینکه بتوانید راحت تر آن را خارج کنید توصیه می کنیم که آن را به مدت چندین ساعت در آب گرم قرار دهید.

پس از خارج کردن بذر انبه توصیه می شود که آن را با چند لایه دستمال کاغذی بپوشانید و در یک ظرف پلاستیکی درب دار قرار دهید البته توجه داشته باشید که ظرف بایستی دارای رنگی روشن باشد تا نور کافی به بذرها برسد.

اکنون داخل ظرف به اندازه دو قاشق غذاخوری آب بریزید و درب آن را محکم ببندید و آن را پشت پنجره قرار دهید. توصیه می شود که هر چند روز بدان سر بزنید تا مطمئن شوید که دستمال کاغذی مرطوب است یا خیر اگر خشک شده بود از آب ولرم استفاده نمایید.

برای افزایش سرعت جوانه زنی گیاه توصیه می کنیم که هسته انبه را در آشپرخانه و نزدیک اجاق گاز قرار دهید تا حرارت و رطوبت مناسبی برای جوانه زنی تامین شود. توجه داشته باشید که اگر آشپرخانه پنجره ندارد می توانید از نور مصنوعی برای جوانه زنی گیاه استفاده کنید.

نحوه نگهداری میوه انبه

پس از جوانه دادن بذرهای انبه می توانید آن را به گلدان جدید منتقل کنید.

توجه داشته باشید که بایستی گلدانی که برای کاشت هسته انبه انتخاب می کنید بزرگ باشد تا فضای کافی برای رشد گیاه فراهم شود. همچنین توجه داشته باشید که جنس گلدان از سفال باشد تا بتواند رطوبت را بهتر تامین نماید.

دقت داشته باشید که ته گلدان دارای سوراخ کافی برای زهکشی وجود داشته باشد تا آب اضافی به راحتی از ته گلدان خارج شود و روی سوراخ ها را با سنگریزه بپوشانید تا خاک گلدان باعث مسدود شدن آن ها نشود.

گلدان را با خاکی مناسب پر نمایید و هسته را داخل خاک قرار دهید و روی آن را تا جایی که جوانه روییده با خاک پر کنید و در آخر گلدان را به طور کامل مورد آبیاری قرار دهید.

اگرچه گلدان باید در جایی پرنور قرار بگیرد اما آن را نبایستی در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید به همین خاطر توصیه می شود که گلدان را در محیطی که نور غیر مستقیم وجود داشته باشد قرار دهید.

قرار دادن گلدان انبه در فضایی پرنور

شرایط مورد نیاز برای کاشت درخت انبه:

همانطور که می دانید برای کاشت درخت انبه نیازمند فراهم کردن شرایطی هستید که گیاه بتواند در آن بهترین رشد خود را انجام دهد و به همین منظور در ادامه به بیان چندی از این موارد مهم پرداخته ایم:

آبیاری:

درخت انبه به دلیل رشد در اقلیم حاره ای نسبت به رطوبت و خشکی سازگاری کامل دارد و به همین خاطر توصیه می شود که تا زمان خشک نشدن کامل خاک آن را آبیاری نکنید. در روند آبیاری نظم را رعایت کنید و آبیاری منظم و مناسب در طول دوران جوانه زنی بذر انبه ضروری می باشد.

آبیاری منظم برای کاشت درخت انبه

نور:

از آنجایی که نور یکی از عناصر و عوامل مهم برای کاشت درخت انبه می باشد بایستی همواره در دسترس باشد.

کوددهی:

اگر قصد پرورش درخت انبه دارید بایستی ماهی یکبار بدان کود بدهید تا تغذیه شود مخصوصا اگر در پی رساندن این گیاه به باردهی هستید. توصیه می شود که کوددهی را در تمامی طول سال حتی زمستان انجام دهید و از آن غفلت نکنید. همچنین این گیاه برای رسیدن به باردهی به مدت زمانی بین ۵ الی ۸ سال نیاز دارد و به همین خاطر در طول این دوران بایستی تغذیه آن را فراموش نکنید.

کوددهی به گیاه برای رشد بهتر

آفات:

بهتر است بدانید که کنه ها و شته ها از دسته بزرگ ترین و خطرناک ترین دشمنان انبه می باشند به همین خاطر توصیه می شود که با مشاهده اولین علائم آن اقدام به از بین بردن آن ها بکنید.

خاک:

کاشت میوه انبه در همه نوع خاک امکان پذیر می باشد و مشکل پسند نیست اما بهتر است بدانید که خاک ایده آل برای کاشت درخت انبه خاکی با ترکیب کوکوپیت،پرلیت،خاک برگ و پیت ماس می باشد که البته می توانید خاک معمولی نیز بدان اضافه نمایید.

استفاده از خاک مساعد برای کاشت درخت انبه

برداشت میوه انبه:

بهتر است بدانید که پس از کاشتن درخت انبه حدود ۴ الی ۵ سال طول خواهد کشید تا این گیاه میوه بدهد و پس از گذشت ۸ سال میزان باروری آن بیشتر خواهد شد و در نهایت در سن ۲۰ سالگی به رشد کامل خواهد رسید. هر درخت بایستی بتواند در سال حدود ۲۰۰ الی ۵۰۰ میوه تولید کند که البته هستند معدود درختانی که تنها ۱۰۰ میوه در سال تولید می کنند و نمی توان ارقام دقیقی برای این موضوع اثبات کرد.

به طور کلی از زمان کاشت درخت انبه و گلدهی آن تا زمان رسیدن کامل میوه حدود ۳ الی ۶ ماه طول خواهد کشید و زمانی بهتر است میوه را برداشت کنید که رنگشان از سبز به زرد تغییر کند. معمولا میوه ها را در فواصل مناسب برداشت نمایید و آن ها را به آرامی بچینید و سپس بسته بندی نمایید.

پرورش و برداشت انبه رسیده

انبه ها دارای گونه های مختلفی هستند که به همین خاطر تشخیص انبه رسیده پیش از چاقو زدن و بریدن کمی مشکل است اما وقتی گوشت میوه در نزدیکی هسته رنگ زرد به خود گرفته یعنی میوه رسیده است اما اگر هنوز سفت و سخت بود بایستی ۱ یا ۲ هفته صبر نمایید تا میوه آماده برداشت شود. اگر میوه را زودتر از موعد اصلی برداشت کرده اید توصیه می کنیم که آن را درون کیسه ای کاغذی قرار دهید و در دمای اتاق به مدت چندین روز قرار دهید.

منبع : آرگا

برچسب :

مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی...
ما را در سایت مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بازدید : 352 تاريخ : يکشنبه 1 دی 1398 ساعت: 18:54

خبرنامه