چطور با تکنیک شش پرسش جادویی خواب‌هایتان را برای خودشناسی بیشتر تفسیر کنید

ساخت وبلاگ

خواب‌های ما پیام‌هایی از عمق وجود برایمان دارند و به ما کمک می‌کنند تا خودمان را بهتر بشناسیم و بتوانیم شخصیت‌مان را تغییر بدهیم.اگر چه خواب‌ها در مورد همه‌ی مسائل مربوط به خودآگاه،ناخودآگاه و فراخودآگاه هستند ولی خواب‌های روزانه معمولاً در مورد مشکلات عاطفی حل نشده‌اند. بسیاری از  مشکلات عاطفی ما ناشی از اتفاقاتی هستند که در طول روز برایمان می‌افتند و باورهای درونی‌مان را تهدید می‌کنند از جمله باورها و تصوراتی که از خودمان و از زندگی داریم.

گاهی اوقات این تهدیدها ارزشمند هستند ولی اغلب اوقات به دلیل اینکه باورهای درونی‌مان به ترس‌ها و سوءتفاهم‌ها آلوده شده‌اند و با واقعیت مطابقت نمی‌کنند در خواب‌هایمان با چنین تهدیدهایی رو به رو می‌شویم.برای مثال وقتی بزرگ می‌شویم ممکن است از دیگران یاد بگیریم که بخش‌هایی از بدنمان قابل قبول و پسندیده و بخش‌های دیگر غیرقابل قبول و ناپسند هستند.

علاوه بر این آسیب‌های عاطفی که کسی در کودکی دچارشان می‌شود در بزرگسالی به ترس تبدیل می‌شوند.این ترس‌ها و سوء تفاهمات در مورد خودمان مانع پیشرفت‌مان در زندگی می‌شوند و اجازه نمی‌دهند که از توانایی‌های بالقوه‌مان استفاده کنیم.

خواب‌های ما سعی می‌کنند این جریان را معکوس کنند.آن‌ها با حل کردن تفاوت‌هایی که بین واقعیت درون و بیرون ما وجود دارند شخصیت‌مان را متحول می‌کنند.

خواب‌های ما «جبران» سوء تفاهمات درونی
و هدایت ما به سوی جایگزین‌های سالم‌تر، این کار را انجام می‌دهند.

اگر خواب‌ها تا این اندازه ارزشمند هستند
پس چرا فهمیدن آن‌ها تا این حد سخت است؟

وقتی که ما خواب می‌بینیم حرف نمی‌زنیم پس ارتباط برقرار کردن در خواب فقط به وسیله‌ی علامت‌های دیداری و دیگر علامت‌های ارتباطی انجام می‌شود. در هنگام بیداری ما از ترکیب واژه‌ها برای برقراری ارتباط استفاده می‌کنیم، ولی در خواب ارتباط‌ها با استفاده از ترکیب تصاویر و نشانه‌های سمبلیک انجام می‌شوند.

این زبان درونی و طبیعی فقط برای ذهن بیدارمان عجیب است.وقتی که زبان رویا را درک کنیم از جهات مختلفی واقعی‌تر و منطقی‌تر از فکرهایمان در بیداری به نظر خواهند رسید.

اگر خواب‌هایمان بازنمایی خاطرات عاطفی‌مان باشند برای تعبیر کردنشان فقط کافی است این جریان را معکوس کنیم یعنی زبان خواب را به زبان بیداری تبدیل کنیم تا بفهمیم وقتی که یکی از صحنه‌های خواب‌مان را مجسم می‌کنیم چه ارتباطات و پیوندهایی ظاهر می‌شوند.

حتما بخوانید: فرمول اکهارت تله برای لذت بردن از زندگی وقتی که درحال گذر از درد و رنج هستیم

در واقع این روش اساس اکثر شیوه‌های تعبیر خواب است.ولی بسیاری از تکنیک‌های تعبیر خواب فقط شامل گفتگو با ذهن خودآگاه می‌شود که برای جلوگیری از ترس،خاطره‌های عاطفی مربوط به گذشته را که در خواب‌مان هستند فیلتر می‌کند.

بر خلاف این روش،روش دیگری برای تعبیر خواب وجود دارد که نام آن،شیوه‌ی فعال‌سازی تصاویر است.در این روش، ذهن خودآگاه درگیر یک نمایش خیالی می‌شود و طی آن به مراکز خواب در مغز اجازه داده می‌شود «به حرف» بیایند و محتوای عاطفی خواب‌ها را نشان دهند.در این روش از یک تکنیک ساده‌ی نمایشی استفاده می‌کنند که به آن «شش پرسش جادویی» گفته می‌شود خاطرات عاطفی موجود در خواب‌هایمان آشکار و به عواطف و شرایطی که در بیداری داریم مربوط می‌شوند.

تکنیک شش پرسش جادویی
برای تعبیر خواب‌ ها

1ماجرای خوابتان را بنویسید طور که انگار دوباره دارید آن خواب را می‌بینید.

2ارتباطات واضحی را که میان خواب و زندگی‌تان وجود دارد پیدا کنید:

آیا هیچ کدام از احساسات یا هدف‌هایی که در خواب‌تان داشته‌اید یا جمله‌هایی که در خواب‌تان گفته شد به احساسات و شرایطی در عالم بیداری مربوط می‌شوند.

3 چند کار خیالی انجام دهید (شش سؤال جادویی).

الف: یک یا چند بخش از خواب‌تان را که مهم،عجیب یا از نظر احساسی با معنی به نظر می‌رسند انتخاب کنید.این بخش می‌تواند یک شیء یا یک تصویر رنگی از خوابتان باشد.

ب: تصور کنید که شما همان بخش از خواب‌تان هستید و به این سؤال‌ها پاسخ دهید.بدون فکر کردن و سریع از زبان اول شخص مفرد و به زمان حال جواب بدهید،جواب‌هایتان را دقیقاً همان طور که می‌گویید بنویسید.

  • شما چه کسی یا چه چیزی هستید؟
    (خودتان را مانند تصویری که در رویا دیده‌اید معرفی و توصیف کنید – من فلان کس یا فلان چیز هستم…).
  • چه منظور یا هدفی دارید؟ (هدف من این است که…).
  • از چه چیز خودتان خوشتان می‌آید؟
  • از چه چیز خودتان خوشتان نمی‌آید؟
  • از چه چیز بیشتر از همه می‌ترسید؟
  • چه چیزی را بیشتر از همه دوست دارید؟

4 پاسخ‌هایتان را به زندگی واقعی ربط دهید:

هر جمله را دو بار بخوانید و از خودتان بپرسید آیا این شبیه احساس و موقعیتی که در عالم بیداری دارم به نظر می‌رسد؟هر کسی که در آن خواب بود،احساسات‌تان و هر تصمیمی را که در خواب گرفتید دوباره مرور کنید.آیا بخش معرفی و صحبت از هدف،شبیه عالم بیداری به نظر می‌رسند؟ آیا بخش صحبت از علاقه‌ها و ترس‌ها شبیه درگیری‌ها،ترس‌ها و آرزوهای عالم بیداری به نظر می‌رسند؟

5– ترس‌ها و سو تفاهامات را روشن کنید

بعد از این مراحل شاید فهمیده باشید که خواب‌تان درباره‌ی چه موضوعی بوده است ولی برای اینکه تغییری در خودتان ایجاد کنید، لازم است که ترس‌ها و سوء تفاهمات را روشن کنید.

جمله‌هایی را که به زندگی واقعی ربط داده‌اید به مثبت و منفی تقسیم کنید،
برای مثال جمله‌های مربوط به دوست داشتن چیزی:(مثبت)
و جمله‌های مربوط به دوست نداشتن چیزی، نیاز داشتن و ترسیدن:(منفی).

این دو بخش را به عنوان باورهای مخالف با هم مقایسه کنید، برای مثال، من فلان هستم/من به فلان چیز نیاز دارم/من باید… چون…ولی اگر من/… آن وقت می‌ترسم که…فلان اتفاق بیفتد.

آیا اینها باورهای منطقی،سالم و مناسبی هستند که باعث پیشرفت شما می‌شوند یا اینکه اغراق‌ها و سوء تفاهم‌هایی هستند که مانع پیشرفت‌تان می‌شوند؟

6– شباهت را با عالم بیداری پیدا کنید

به ماجرای خوابتان فکر کنید و چیزی را که به دنبالش بودید علی الخصوص اینکه خوابتان چطور به پایان رسید دوباره مرور کنید.خوابتان چه شباهتی با وضعیت شما در عالم بیداری دارد؟

الف) خواب به عنوان نوعی راهنمایی:

در خواب‌هایتان به دنبال عناصری بگردید که انگار در حال جبران کردن چیزی هستند.این عناصر به صورت راهنمایی،غافلگیری،کلمات،برعکس شدن چیزهایی که واقعاً برایتان اتفاق افتادند،کشف یک مسئله یا پایان مثبت ظاهر می‌شوند.اعمال و افکارتان را قبل از اینکه در خواب‌تان اتفاقی بیفتد و بعد از آن بررسی کنید.

پیام‌هایی که در خواب وجود دارند به ندرت دقیق هستند.بنابراین از خودتان بپرسید اتفاقی که در خواب برایتان افتاد یا پایان مثبت آن چطور می‌تواند راه تازه‌ای برای حل مشکلی که در بیداری با آن مواجه هستید به شما بدهد؟

ب) پایان جدیدی برای خوابتان:

وقتی که خواب تعبیر روشنی ندارد، پایان بدی دارد یا مسئله‌ای در آن حل نشده باقی می‌ماند. اول سعی کنید پایان جدیدی برای خوابتان بسازید که رضایت بخش باشد، دوم اینکه پایان آن را با جزئیات خیالی پُر کنید. سوم اینکه ببینید چطور با استفاده از این پایان جدید می‌توانید مشکلی را که در عالم بیداری دارید حل کنید.

پ) بازبینی کنید:

آیا راه حلی که برای مشکلتان پیدا کردید سالم، مناسب و عملی بوده و پیشرفت شما را ممکن می‌کند یا اینکه باز هم گرفتار می‌شوید؟

ت) مرحله‌ی بعدی:

اگر روشی که برای حل مشکلتان پیدا کردید سالم و مناسب است چه کارهای دیگری باید در عالم بیداری انجام دهید و چه وقت باید این کار را بکنید تا مشکلتان حل شود؟

در تعبیر خواب به شیوه‌ی فعال‌سازی تصاویر از یک پرسشنامه در مورد رنگ‌ها که بر پایه‌ی تحقیق تهیه شده است نیز استفاده می‌شود. این پرسشنامه برای تحریک پیوندهای عاطفی میان خواب و بیداری و در نتیجه رسیدن به خودشناسی طراحی شده است.

استفاده از این شیوه‌ها برای درک و تعبیر خواب‌هایتان خیلی سریع باعث ایجاد تحول در شما خواهد شد و به شما کمک می‌کند تا زندگی راحت‌تری داشته باشید.


در همین زمینه بخوانید:

غلبه بر خواب آلودگی با ترکیب جادویی چرت زدن و قهوه خوردن !

الگوی خواب شما مانند کدام حیوان است؟ (+ بهترین برنامه روزانه برای الگوی شما)

3 سوال جادویی که باید هر روز صبح هنگام بیدار شدن از خواب از خودتان بپرسید

مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی...
ما را در سایت مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بازدید : 324 تاريخ : چهارشنبه 20 فروردين 1399 ساعت: 9:11

خبرنامه