با هوش عاطفی و راه های تقویت آن آشنا شوید

ساخت وبلاگ

هوش عاطفی می تواند در موفقیت فرد در جامعه بسیار تاثیرگذار باشد این هوش در افراد به توانایی فرد در ابراز احساسات، روحیه، اعتماد به نفس و تنش هایی که ممکن است در شرایط سخت تحمل کند اشاره دارد. افرادی که دارای این نوع هوش هستند می توانند از مدیریت احساسات خوبی برخوردار باشند و از هیجانات خود در مسیری صحیح استفاده می کنند.

تعریفی از <strong>هوش</strong> <strong>عاطفی</strong>

تعریف هوش عاطفی:

هوش احساسی یا عاطفی به نوعی از توانایی و قابلیت عاطفی در فرد اشاره کرد که فرد می تواند با استفاده از این هوش مدیریت احساسات، عواطف و هیجان خود را اعم از غم و اندوه و خوشحالی داشته باشد.

هوش عاطفی دارای جنبه های مختلفی است که شامل جنبه فردی، درونی، اجتماعی و بین فردی است. تعریف هوش هیجانی نشان می دهد که هوش عاطفی به نوعی با ارتباط دارد و دارای پیوستگی هستند.

هوش فردی یا درونی توانایی فرد در درک احساسات شخصی خود است این دسته از افراد دارای اعتماد به نفس بالایی هستند و احساسات درونی خود را به خوبی می توانند تحت کنترل درآورند. عدم اعتماد به نفس موردی است که باید برای تقویت هوش نوع عاطفی به آن توجه شود.

<strong>راه</strong> <strong>های</strong> <strong>با</strong>لا بردن <strong>هوش</strong> ارت<strong>با</strong>طی و <strong>عاطفی</strong>

هوش اجتماعی که تحت عنوان هوش میان فردی از آن یاد می شود  ارتباطات اجتماعی انسان را شامل می شود و به نحوه برقراری ارتباط و تاثیرگذاری بر دیگران اشاره می کند.

این هوش نشان دهنده چهار مهارت در انسان است:

  • توانایی رفع مشکلات خود و دیگران
  • توانایی در شناخت و آگاهی یافتن از خود و دیگران
  • داشتن احساس مثبت به خود
  • داشتن احساس مثبت به دیگران

این چهار ملاکی که در هوش عاطفی به آن اشاره می شود با تمرین و تکرار در فرد ایجاد می شود و فرد باید نسبت به راه های درست برقراری ارتباط توانا و آگاه باشد.

این نوع از هوش می تواند در محیط های مختلفی مورد استفاده باشد به عنوان مثال در محیط کاری شما می توانید با داشتن سطحی از هوش هیجانی و عاطفی رابطه ای سازنده با همکاران و کارفرمای خود برقرار کنید و از این رو به موقعیت شغلی خود کمک کنید.

راه های تقویت کردن هوش از نوع عاطفی:

شناخت مهم ترین گام در برخورد با هوش هیجانی و عاطفی است افرادی که به ویژگی های شخصیتی خود و نوع احساسات خود آگاه هستند دارای سطح ابتدایی و مهمی از هوش هیجانی می باشند.

ارت<strong>با</strong>ط برقرار کردن از طریق <strong>هوش</strong> هیجانی <strong>عاطفی</strong>

۱- بالا بردن توانایی در ابراز احساسات:

شما باید نحوه بیان کردن احساسات خود به دیگران را بدانید و داشتن توانایی در این زمینه نیازمند تمرین و تکرار است. شما باید روشهای انتقال مفاهیم که از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند را بشانسید و از آنها در تجربیات خود استفاده کنید.

۲- توجه به دیگران:

بریا بالا بردن سطحی از هوش عاطفی باید به روابط خود دقت و توجه بیشتری داشته باشید قطعا می دانید که اولین مو مهم ترین راه برای برقرای ارتباطات اجتماعی گفت و گو است. بنابراین در صحبت کردن با دیگران بیشتر توجه کنید و با گوش دادن به سخنان آنها این حس توجه و ارزشمندی را به آنها منتقل کنید.

۳- کنترل احساسات منفی:

احساسات و نگرش منفی شما نسبت به خودتان و اطرافیانتان می تواند در روابط شما و کییفت آن تاثیر بگذارد. با استفاده از راهکارهای کاهش و کنترل دیدگاه های منفی به خوبی می توانید در مقابل این نوع عواطف بایستید. تفاوت های اصلی افراد مثبت اندیش با افراد منفی نگر در این است که مانع ایجاد افکار مفی می شوند و در نتیجه موفق هستند.

<strong>هوش</strong> خود را به لحاظ <strong>عاطفی</strong> چگونه <strong>با</strong>لا ببریم

۴- به احساسات دیگران توجه کنید:

زمانی که اطرافیانتان با شما درد و دل می کنند به احساسات آنها توجه کنید این موضوع عامل مهمی برای افزایش هوش عاطفی شما خواهد بود. شما می توانید این کار با برقرای ارتباط چشمی و تایید سخان آنها انجام دهید.

منبع : آرگا

برچسب :

مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی...
ما را در سایت مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بازدید : 361 تاريخ : پنجشنبه 23 اسفند 1397 ساعت: 22:53

خبرنامه