تکثیر کاکتوس با دو روش کاربردی و نکات مهمی که نباید از یاد ببرید

ساخت وبلاگ

یکی از بهترین های تکثیر کاکتوس ها جدا کردن بخش از گیاه اصلی است که در اصل یک نمونه کوچک از گیاه همان گیاه است که به این روش تکثیر از پاجوش می گویند که به راحتی انجام می شود.

 زمانی که ما از پاجوش برای تکثیر کاکتوس استفاده می کنیم دقیقا اقدام به تکثیر همان گیاه اصلی با همان ویژگی هایی که دارد می کنیم باید به این نکته اشاره کرد که این روش با موفقیت بیشتری نسبت به دیگر روش ها مانند تکثیر از طریق بذر انجام می شود.

آموزش نحوه قلمه و تکثیر کاکتوس

آموزش تکثیر کاکتوس

برای تکثیر انواع کاکتوس سعی کنید این کار را در زمان خود یعنی بهار و تابستان انجام دهید

تکثیر از طریق برگ

برای تکثیر کاکتوس اگر نوع آن برگ دار بود از برگ های آن برای قلمه زدن استفاده کنید ولی اگر دارای پاجوش هایی در کنار و یا در بدنه آن ایجاد می شود باید از آن ها برای تکثیر کاکتوس استفاده کرد، کاکتوس ها قادرند به سادگی ریشه دار شوند به همین دلیل می توانید اقدام به تکثیر هر نوعی از کاکتوس که دوست دارید بپردازید.

نحوه تکثیر کاکتوس

قلمه و تکثیر کاکتوس ها بیشتر در فصل تابستان و بهار انجام می شوند. همانگونه که گفتیم برای تکثیر کاکتوس های بزرگ تر باید از برگ های آن استفاده کرد به این ترتیب که یک قسمت از ساقه را انتخاب کرده و به اندازه مورد نظر آن را برش می دهیم سپس برگ های آن را از قسمت انتهای ساقه به آرامی جدا کنید سپس قبل از کاشت آن ها درون خاک، برگ ها را در یک مکان مناسب به مدت ۱ روز می گذاریم تا محل برش ها به خوبی خشک شوند.

تکثیر کاکتوس از طریق بذر

بعد از آن به سراغ تهیه خاک مناسب برای کاشت برگ های کاکتوس می رویم، سپس برگ ها را با رعایت فاصله مناسب از یکدیگر می کاریم، سعی کنید برگ ها را طوری روی خاک قرار دهید تا به خوبی امکان جذب آب را از طریق خاک را داشته باشد، به هیچ عنوان در هنگام آبیاری برگ ها روی آنها آب نریزید. فقط در طول مدتی که منتظر جوانه زدن برگ ها هستید فقط در حد چند قطره خاک را مرطوب کنید.

نحوه صحیح برش لذای تکثیر کاکتوس

بعد از کاشت برگها آنها را به یک مکان مناسب که دارای نور غیر مستقیم خورشید باشد انتقال دهید، با گذشت چند هفته شاهد رشد جوانه های بسیار ریزی در انتهای برگ ها خواهید بود، زمانی که برگ ها شروع به جوانه زنی کردند زمان آبیاری فرا رسیده است که این کار را باید با دقت فراوانی انجام دهید زیرا نباید آن بر روی برگ ها ریخته شود.
زمانی که جوانه هایتان به اندازه کافی رشد کردند و ساقه ها و برگ های آن کاملا مشخص شد باید هر هفته ۱ مرتبه در صورت خشک شدن خاک آبیاری شوند.

با گذشت زمان و بزرگ شدن کاکتوستان باید برگی که جوانه به آن متصل است را به آرامی از گیاه اصلیتان جدا کنید زیرا ممک است ریشه گیاه باعث پوسیدگی شود.

تکثیر از طریق پاجوش

پاجوش های که از کاکتوس به وجود می آِید دو نوع هستند، پاجوش ریشه دار، پاجوش بدون ریشه، پاجوش های ریشه دار همان جوانه های کوچکی هستند که از کنار گیاه اصلی رشد می کنند و دارای ریشه هستند، اما پاجوش هایی که روی بدنه کاکتوس به وجود می آیند بدون ریشه هستند که از هر دو نوع آن ها می توان برای تکثیر کاکتوس استفاده کرد.

برای تکثیر کاکتوس از طریق پاجوش سعی کنید از قسمت هایی استفاده کنید که عمر آن ها بیش از یک سال باشد زیرا درصد موفقیت ریشه دادن آن ها بسیار زیاد است. برای جدا کردن پاجوش از گیاه اصلی باید از یک وسیله تیز و ضدعفونی شده مانند چاقو و یا کاتر برای برش آن استفاده کنید.

تکثیر کاکتوس از طریق پاجوش

بعد از اینکه پاجوش را جدا کردید در یک مکان مناسب و به دور از نور خورشید قرار داده تا محل برش به خوبی خشک شود. خشک شدن انتهای برش برای تکثیر کاکتوس ها بسیار مهم است زیرا در صورت خشک نشدن بعد از کاشت در داخل خاک به سرعت بر اثر بیماری های قارچی از بین می رود. پس باید به هرچقدر زمان برای خشک شدن نیاز دارد صبر کنید.

از خاک مخصوص کاکتوس و مخلوطی از کوکوپیت و پیت ماس برای تکثیر و قلمه زدن کاکتوس استفاده کنید. قبل از کاشت کاکتوس (در صورت نیاز) بستری که قرار است آن را قرار دهید را به خوبی با محلول قارچ کش ضدعفونی کنید. به این نکته توجه داشته باشید که گلدان از قدرت زهکشی مناسبی برخوردار باشد و از وجود سوراخ در کف گلدان مطمئن شوید.

<strong>نکات</strong> مهم در تکثیر کاکتوس

بعد از کاشت کاکتوس در داخل گلدان آن را به مکانی به دور از آفتاب مستقیم انتقال می دهیم تا عملیات ریشه دهی را انجام دهد دلیل این کار این است که به دلیل ریشه دار نبودن قلمه مان با تابش نور خورشید آب میان بافتی قلمه از بین خواهد رفت و گیاه از بین می رود. بعد از آن که مراحل کاشت کاکتوس به اتمام رسید از آبیاری بلافاصله آن خودداری کنید چرا که به علت نداشتن ریشه ای برای جذب آب رطوبت در خاک باقی می ماند و باعث خراب کاکتوس می شود. بعد از گذشت یک هفته از قرار دادن قلمه داخل گلدان می توانید به مقدار کم گیاهتان را آبیاری کنید.

نحوه مراقبت از کاکتوس و پرورش آن

نکات مهم در مورد پرورش کاکتوس

  • کاکتوس ها قادر به تحمل دمایی نزدیک به ۰ درجه هستند.
  • بهترین زمان برای کاشت و تکثیر کاکتوس و همچنین تعویض گلدان در فصل بهار است
  • سعی کنید در زمان رشد کاکتوس آبیاری هر چند روز یکبار انجام شود.
  • در فصل تابستان سعی کنید کاکتوس را از تابش نور مستقیم و شدید آفتاب حفظ کنید.
  • در فصل پاییز نیازمند آفتاب مستقیم و میزان آبیار بسیار کم احتیاج دارند.
  • در فصل آبان که فصل خواب کاکتوس است باید میزان آبیاری به شدت کم شود.
  • سعی کنید نیاز نوری کاکتوس ها را در تمام فصل ها فراهم کنید.
  • در فصل زمستان کاکتوس ها باید ماهی یک مرتبه آبیاری شوند.
  • می توانید برای تهیه خاک کاکتوس از ترکیب خاکی، خاک باغچه، پیت ماس، ماسه و خاک های مخلوط استفاده کنید.
  • در لایه اولیه خاک گلدان از خاک آفتاب خورده استفاده کنید.
  • بهترین دما در فصل رشد ۳۸ تا ۳۲ درجه است و بهترین دما در فصل استراحت بین ۷ تا ۱۲ درجه است.

منبع : آرگا

برچسب :

مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی...
ما را در سایت مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بازدید : 343 تاريخ : يکشنبه 13 مرداد 1398 ساعت: 12:33

خبرنامه