بهترین کتاب های خودیاری؛ ۱۰ کتاب برای توسعه فردی و بهبود سلامت روان

ساخت وبلاگ

اگرچه مطالعه کتاب'>کتاب خودیاری به‌تنهایی برای عبور از بحران‌های فردی و چالش‌های زندگی کافی نیست، این کتاب‌ها از مهم‌ترین و دردسترس‌ترین منابع برای بهبود مهارت‌های مراقبتی و سلامت روان هستند. اگر به‌دنبال کتاب‌هایی برای بهبود کیفیت زندگی خودید، معرفی کتاب امروز را از دست ندهید.

۱. نجات از هزارتو

نجات از هزارتو از کتاب های خودیاری

رونیکس

نویسنده: نیکول لپرا
مترجم (پیشنهاد کاربران): شهرام شیری
انتشارات (پیشنهاد کاربران): متخصصان
تعداد صفحه: ۲۹۷

دکتر نیکول کوپرا، روان‌شناس بالینی، در این کتاب با استفاده از رویکرد روان‌شناسی کل‌نگر توصیه‌هایی برای درک بهتر گذشته خود و آسیب‌های روان ارائه می‌کند. او بر این باور است که دردهای جسمی حامل‌ پیام‌هایی از ذهن و روان ما هستند و توجه درست به آنها می‌تواند گره‌های ذهنی باز کند و بیماری‌های فیزیکی را بهبود دهد. دکتر کوپرا کتاب را با داستان زندگی خودش آغاز می‌کند و مسیری را که برای درمان طی کرده است، به‌همراه اطلاعات پزشکی و توصیه‌های تکمیلی شرح می‌دهد. زبان ساده کتاب در کنار تجربیات و دانش او این کتاب را در فهرست بهترین کتاب‌های خودیاری قرار می‌دهد.

همه نمی‌خواهند بهتر شوند و بهبود یابند و این ایرادی ندارد. هویت برخی افراد به بیماری‌شان گره خورده است.

۲. عادت‌های اتمی

عادت‌های اتمی از کتاب‌های خودیاری

نویسنده: جیمز کلیر
مترجم (پیشنهاد کاربران): هادی بهمنی
انتشارات (پیشنهاد کاربران): نوین توسعه
تعداد صفحه: ۲۷۳

عادت‌ها نقشی اساسی در زندگی روزمره ما ایفا می‌کنند. ما زمان‌های زیادی از روز را بر اساس الگوهای مشخصی رفتار می‌کنیم که به‌مرور در ما شکل گرفته‌اند. جیمز کلیر در کتاب «عادت‌های اتمی» بر اساس رفتارشناسی و علوم اعصاب توصیه‌هایی برای ایجاد عادت‌های خوب و راه‌هایی برای کنارگذاشتن عادت‌های بد ارائه می‌کند. اگر فکر می‌کنید در دام عادت‌های ناسالم گرفتار شده‌اید، این کتاب مخصوص شماست.

در مراحل اولیه و میانی هر اقدامی، غالباً دره‌های ناامیدی وجود دارند. انتظار دارید که پیشرفت‌تان به‌صورت خطی باشد و وقتی می‌بینید تلاش‌هایتان ثمره خود را در چند روز، هفته یا ماه اول نشان نمی‌دهند، ناامید می‌شوید. حس می‌کنید که قرار نیست به جای خاصی برسید. این نشانه‌ای از هرگونه پروسهٔ ترکیب شدن است: قدرتمندترین نتایج با تاخیر ظاهر می‌شوند.

۳. تفکر سریع و کند

تفکر سریع و کند از کتاب های خودیاری

نویسنده: دانیل کانمن
مترجم (پیشنهاد کاربران): فاطمه امیدی
انتشارات (پیشنهاد کاربران): نوین توسعه
تعداد صفحه: ۵۵۲

دنیل کانمن، نویسنده و روان‌شناس و برنده نوبل اقتصاد، در کتاب موفق و پروفروش «تفکر سریع و کند» نحوه تفکر و تصمیم‌گیری انسان را به دو دسته شهودمحور و منطق‌گرا تقسیم می‌کند. او دسته اول را را سریع و دیگری را کند معرفی می‌کند. قصد او از این دسته‌بندی نشان‌دادن نحوه مواجهه ما با تصمیم‌گیری‌ها، قضاوت‌ها و رفتارهایمان است. مطالعه این کتاب سبب می‌شود درک بهتری از خود واقعی‌مان داشته باشیم و در موقعیت‌های مختلف تصمیم‌‌های هوشمندانه‌ای بگیریم.

روش قابل اتکا برای وادار کردن افراد به پذیرش مسائل نادرست، تکرار دائمی آنهاست، زیرا مفهوم آشنایی به راحتی از حقیقت تمییز داده نمی‌شود. نهادها و بازاریاب‌های تمامیت‌طلب، همیشه از این حقیقت آگاه بوده‌اند.

۴. جادوی نظم

جادوی نظم از کتاب های خودیاری

نویسنده: ماری کاندو
مترجم (پیشنهاد کاربران): گلسا دیبا، شهاب حاجی‌زاده
انتشارات (پیشنهاد کاربران): ذهن‌آویز
تعداد صفحه: ۱۹۴

ماری کاندو، نویسنده ژاپنی این اثر، نظم را حلال مشکلات و جادویی برای آرامش بیشتر در زندگی می‌داند. کتاب «جادوی نظم» راهنمای جامعی برای سازمان‌دهی قسمت‌های مختلف محیطی است که در آن زندگی می‌کنیم. بی‌شک محیطی منظم داشتن ذهنی آرام و درنتیجه زندگی سالم و موفقیت‌آمیز را راحت‌تر می‌کند. اگر می‌خواهید به آشفتگی‌های خانه و محیط کارتان سروسامان بدهید، این کتاب را بخوانید.

دست‌کم در ژاپن پندار مردم بر این است که نظم به آموزش نیازی ندارد، بلکه مردم به خودی خود، نظم و ترتیب در خونشان است و چگونگی آن را می‌دانند. مهارت‌های آشپزی در خانواده‌های ما از نسلی به نسلی دیگر واگذار می‌شود. مادران شیوه آشپزی را به دخترانشان می‌آموزند، اما به نظر می‌رسد که نظم را کسی به دیگری آموزش نمی‌دهد.

۵. انسان در جست‌وجو معنا

انسان در جست‌وجو معنا از کتاب های خودیاری

نویسنده: ویکتور فرانکل
مترجم (پیشنهاد کاربران): امیر لاهوتی
انتشارات (پیشنهاد کاربران): جامی
تعداد صفحه: ۱۶۸

ویکتور فرانکل روان‌پزشکی یهودی بود که معنای زندگی را در سخت‌ترین شرایط پیدا کرد، یعنی زمانی‌ که در اردوگاه‌های کار اجباری هیتلر بود. او همه اعضای خانواده‌اش را در همین اردوگاه‌ها از دست داد و جزو معدود بازمانده‌های این جنایت تاریخی بود. نحوه مواجهه با رنج موضوع اصلی این کتاب است. دکتر فرانکل هم‌زمان با توصیف آنچه در اردوگاه‌ها از سر گذرانده، توضیح می‌دهد که رنج چگونه به زندگی معنا و جهت می‌دهد. رویکرد او در «انسان در جستجوی معنا» که معنادرمانی نام دارد، بازیابی روحیه و توان هنگام عبور از رنج‌های زندگی را راحت‌تر می‌کند.

با وجود این که ما در اردوگاه کار اجباری محکوم به یک زندگی ذهنی و جسمی بدوی بودیم، امکان این بود که در ژرفای زندگی معنوی نیز غوطه‌ور شویم. شاید افراد حساسی که اغلب ساختمان بدنی ظریفی داشتند و به یک زندگی روشنفکرانه پرباری عادت کرده بودند، بیشتر از دیگران رنج می بردند اما کمتر از دیگران به زندگی باطنی آنها آسیب رسید.

۶. هنر رهایی از دغدغه‌ها

هنر رهایی از دغدغه‌ها از کتاب های خودیاری

نویسنده: مارک منسون
مترجم (پیشنهاد کاربران): میلاد بشیری
انتشارات (پیشنهاد کاربران): میلکان
تعداد صفحه: ۱۹۲

موضوع و توصیه بیشتر کتاب‌های موفقیت و خودیاری چگونه به‌دست‌آوردن و ساختن یک زندگی دلخواه است. مارک منسون اما راه موفقیت را از مسیر دیگری به ما نشان می‌دهد. او راز داشتن یک زندگی آرام و شاد را در شناسایی زمان درست رهاکردن می‌داند. اینکه چه زمانی از چه‌ چیزهایی دست بکشیم، راه‌حل بسیاری از مسائل پیچیده زندگی است. اگر دنبال آرامش و رهایی از اضطراب هستید، پیشنهاد می‌کنیم این کتاب را بخوانید.

اگر یک لحظه دست نگه دارید و واقعا به این‌ها فکر کنید، متوجه می‌شوید که توصیه‌های مرسوم زندگی، تمام توصیه‌های مثبت و خودیارانه‌ای که هر روز می‌شنوید، در واقع بر نداشته‌هایتان تمرکز دارند. آنها آنچه را اکنون به‌عنوان کمبودهای شخصی و شکست‌هایتان قلمداد می‌کنید، نشانه می‌گیرند، و همان‌ها را برایتان برجسته می‌کنند.

۷. خودشناسی

خودشناسی از کتاب های خودیاری

نویسنده: آلن دوباتن
مترجم (پیشنهاد کاربران): محمدهادی حاجی بیگلو
انتشارات (پیشنهاد کاربران): کتابسرای نیک
تعداد صفحه: ۸۷

«خودشناسی» یکی از کتاب‌های مدرسه زندگی آلن دو باتن است. بدون شناختن خود شروع هر راهی در زندگی نه‌تنها ما را به جایی نمی‌رساند که به نقطه اول نیز بازمی‌گرداند. آلن دوباتن به‌‌سبک خاص و همیشگی خود از ترکیب فلسفه و روان‌شناسی استفاده می‌کند تا با زبانی ساده از اهمیت و جایگاه خودشناسی بگوید. با مطالعه این کتاب می‌توانید راه خودشناسی را بهتر طی کنید و ابعاد مختلف شخصیت‌تان را بشناسید.

گاه فهم دینامیک‌های سیاره‌ای در فضا برایمان ساده‌تر از درک سازوکاری است که در اعماق مغزمان در کار است. گردوی مغز ما چندان در کنترل خودش ماهر نیست و بابت چیزهای اشتباهی احساساتی یا دچار هراس می‌شود. باید بدانیم که عشق شرافتمندانه به خویشتن با خودخواهی فرق دارد: عشق به خویشتن یعنی احساس صحیح احترام به خودمان. اگر جستجوی‌مان برای خودشناسی موفقیت‌آمیز باشد، در نهایت باعث خواهد شد که اذعان کنیم چقدر شناخت کمی از خودمان داریم و شاید حتی هرگز نتوانیم به شناخت کامل و بی نقصی از خودمان برسیم.

۸. کیمیاگر

کیمیاگر از کتاب های خودیاری

نویسنده: پائولو کوئیلو
مترجم (پیشنهاد کاربران): آرش حجازی
انتشارات (پیشنهاد کاربران): کاروان
تعداد صفحه: ۱۸۳

«کیمیاگر» معروف‌ترین کتاب پائولو کوئیلو نویسنده برزیلی است. داستان درباره چوپانی اسپانیایی است که هرشب رؤیای پیداکردن یک گنج در کنار اهرام مصر را می‌بیند. سانتیاگو به‌رغم همه تردیدهایش، قدم در راه رؤیایش می‌گذارد. مسیر رسیدن به گنج پر از مانع و تجربه‌هایی است که از او انسانی جدید می‌سازند. پائولو کوئیلو با استفاده از این داستان و ماجراهایی که این چوپان جوان از سر می‌گذراند، درس‌ها و پندهایی برای همه کسانی دارد که رؤیای شخصی‌شان را دنبال می‌کنند. اگر در میانه راه رسیدن به اهدافتان هستید یا حتی اگر جرئت شروع مسیر شخصی‌تان را ندارید، این کتاب را بخوانید.

تحقق بخشیدن به افسانه شخصی یگانه وظیفه آدمیان است. همه‌چیز تنها یک چیز است. و هنگامی که آرزوی چیزی را داری، سرار کیهان همدست می‌شود تا بتوانی این آرزو را تحقق بخشی.

۹. نیروی حال

نیروی حال از کتاب های خودیاری

نویسنده: اکهارت تول
مترجم (پیشنهاد کاربران): مسیحا برزگر
انتشارات (پیشنهاد کاربران): ذهن‌آویز
تعداد صفحه: ۳۵۲

زندگی آگاهانه درس اصلی اکهارت تول در کتاب «نیروی حال» است. او ابتدا ذهن انسان و رویکردش در مواجهه با اتفاقات روزمره را توصیف می‌کند و سپس راه‌ رهایی از دام‌های ذهن را آموزش می‌دهد. با مطالعه این کتاب ذهن‌آگاهی و کیفیت‌بخشیدن به لحظه‌های زندگی را می‌آموزید.

بسیاری از ما بیشتر عمرمان را در زندان افکار محدودکننده خود می‌گذرانیم. ما هرگز قدم از محدوده تنگ و تاریکی که توسط ذهن خود ساخته‌ایم بیرون نمی‌گذاریم و اسیر شخصیتی خودساخته که از گذشته‌ها تأثیر می‌گیرد هستیم. شخصیتی که آن را به اشتباه «من» می‌نامیم.

۱۰. غلبه بر اهمال‌کاری

غلبه بر اهمال‌کاری از کتاب های خودیاری

نویسنده: پل نیوتن
مترجم (پیشنهاد کاربران): طوبی مردانی
انتشارات (پیشنهاد کاربران): اردوی سوره
تعداد صفحه: ۵۶

اهمال‌کاری از رایج‌ترین مشکلات انسان در دنیای امروز است. درک ریشه‌های این مشکل اولین قدم در حل و کم‌کردن تأثیر آن بر زندگی روزمره‌مان است. اگر می‌خواهید از شر کارهای تلنبارشده‌ و اضطراب تمام‌نشدنی آن خلاص شوید، این کتاب خودیاری برای شماست.

دلیل اینکه افراد کارهای خود را به تعویق می‌اندازند بسیار ساده است. این کار پاداشی فوری را به همراه دارد که این پاداش در واقع همان راحتی از استرسی است که فرد در انجام فوری کار پیدا می‌کند. به‌عبارت‌دیگر، با شروع نکردن کاری که می‌دانید برایتان استرس به‌همراه دارد، یک حس راحتی و آسایش‌ خواهید داشت، هرچند این حس مقطعی و گذراست، اما درهرحال واقعی و رضایت‌بخش است.به تعویق انداختن امور همانند یک پاداش عمل می‌کند، زیرا این کار فرد را از چیزهای ناخوشایند یا تهدیدکننده دور می‌سازد.

شما بگویید

از میان کتاب‌های معرفی‌شده کدام‌ها را خوانده‌اید؟ به‌نظر شما کتاب‌های خودیاری تا چه اندازه می‌توانند در بحران‌ها و چالش‌های زندگی کمک‌کننده باشند؟ عنوان بهترین کتاب خودیاری که خوانده‌اید را در قسمت ارسال دیدگاه با ما به شتراک بگذارید.

مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی...
ما را در سایت مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بازدید : 54 تاريخ : جمعه 4 اسفند 1402 ساعت: 0:42

خبرنامه