۱۷ نشانه سازگاری در رابطه عاطفی

ساخت وبلاگ

رابطه‌های عاطفی بلندمدت و موفق فقط یک راز دارند: سازگاری طرفین با یکدیگر! وقتی سازگاری در رابطه وجود داشته باشد، تمام مشکلات گذرا و حل‌شدنی خواهند بود و هر دو نفر در جریان زندگی همراه یکدیگرند. اما وقتی سازگاری وجود ندارد، کوچک‌ترین مشکل هم ممکن است آغازگر جدایی یا سردی رابطه شود. سؤال این است که آیا پیش از اینکه مدت طولانی از رابطه بگذرد، می‌توانیم متوجه شویم در رابطه ما سازگاری وجود دارد یا خیر. جواب مثبت است. سازگاری در رابطه نشانه‌هایی دارد که در این مقاله مطرحشان کرده‌ایم.

منظور از سازگاری در رابطه چیست؟

سازگاری به این معنی نیست که در رابطه شما هیچ اختلاف‌نظری وجود ندارد و در تمام زمینه‌ها دقیقا مشابه یکدیگر فکر می‌کنید، بلکه به این معنی است که تفاوت‌ها را می‌پذیرید و با هم هماهنگ می‌شوید. بیایید این مسئله را با ذکر یک مثال توضیح بدهیم.
دو نفر را تصور کنید که یکی از آنها معمولا سالی یکی‌دو بار سفر می‌رود،‌ اما دیگری عادت دارد ماهی یک بار سفر کند. این تفاوتی است که در سبک زندگی این دو نفر وجود دارد. سازگاری در چنین رابطه‌ای یعنی این زوج تصمیم بگیرند در هر فصل به مسافرت بروند و نقطه تعادلی بین سبک زندگی جفتشان پیدا کنند. البته هدف از این مثال ساده فقط درک مطلب بود وگرنه سازگاری در رابطه برای مسائل جدی‌تر هم تعریف می‌شود.

سازگاری در رابطه یعنی شما و طرف مقابلتان اشتراکات بسیاری دارید. همچنین می‌توانید تفاوت‌هایتان را بپذیرید، درباره اختلاف‌نظرها صحبت کنید و با هم به تفاهم برسید.

وقتی دو نفر با هم سازگار نیستند، درباره موضوع‌های مختلف دیدگاه‌های متفاوتی دارند و به مسائل واکنش‌های متفاوتی نشان می‌دهند. این تفاوت‌ها اگر بیش‌ازحد باشد،‌ سازگاری در رابطه را از بین می‌برد و عامل ایجاد تعارض و تنش در رابطه خواهد بود. به همین دلیل در بعضی روابط هرکدام از طرفین به‌تنهایی خوب هستند، اما وقتی در کنار هم قرار می‌گیرند، نمی‌توانند رابطه‌ای موفق داشته باشند.

۱۷ نشانه سازگاری در رابطه عاطفی

وقتی اختلاف‌نظرها در رابطه زیاد است، هیچ‌کدام از طرفین حاضر نیست نظرات دیگری را بپذیرد یا همیشه یکی از طرفین با دیگری هماهنگ می‌شود، یعنی سازگاری در رابطه وجود ندارد. در ادامه، نشانه‌های سازگاری طرفین در رابطه را با جزئیات بررسی می‌کنیم.

۱. شریکتان از نظر فیزیکی برای شما جذاب است

در فرهنگ ایرانی، به‌اشتباه جا افتاده است که ظاهر طرف مقابل در رابطه هیچ اهمیتی ندارد و اخلاق مهم است. دوست‌داشتن کسی که ظاهرش (صورت و اندام) برای شما جذابیتی ندارد، کار ساده‌ای نیست. ظاهر طرف مقابل تنها معیار مهم نیست،‌ اما نقش مهمی در سازگاری ایفا می‌کند.

۲. طرف مقابل را همان طور که هست، دوست دارید

بعضی از افراد به این امید وارد رابطه عاطفی می‌شوند که طرف مقابل را تغییر دهند و او را به چیزی تبدیل کنند که خودشان می‌خواهند. این نشانه بارز ناسازگاری در رابطه عاطفی است! در رابطه سالم،‌ طرفین یکدیگر را همان‌گونه که هستند، دوست دارند. اگر هم قرار است تغییری در شخصیت فرد ایجاد شود، به میل خودش خواهد بود نه به اجبار طرف مقابل.

۳. می‌توانید خودِ واقعی‌تان باشید

این مسئله هم مثل مورد قبلی است. وقتی در رابطه عاطفی سازگاری وجود دارد، شما ویژگی‌ها و شخصیت واقعی‌تان را بروز می‌دهید، به هیچ‌چیز تظاهر نمی‌کنید و نمی‌ترسید که طرف مقابل با شناخت شما ترکتان کند. آزادی در خودابرازی یکی از نشانه‌های سازگاری در رابطه عاطفی است.

۴. علاقه‌ها و اهداف مشترک دارید

هرکسی با تمام رؤیاها، برنامه‌ها، ارزش‌ها، اهداف و علاقه‌هایی که دارد وارد رابطه عاطفی می‌شود. اگر در این موارد با شریک عاطفی‌تان همسو باشید،‌ زندگی شیرین‌تری خواهید داشت زیرا همراهی دارید که در مسیر رسیدن به اهدافتان کنار شماست. سرگرمی‌های مشترک هم صمیمیت بین شما را بیشتر می‌کنند.

۵. به احساس و عشق بین خود شک ندارید

وقتی مدام این سؤال برایتان پیش می‌آید که آیا طرف مقابلم مرا دوست دارد یا نه، به سازگاری در رابطه‌تان شک کنید. وقتی طرف مقابلتان مدام به شما حس ناکافی‌بودن می‌دهد یا اعتمادبه‌نفستان را از شما می‌گیرد، یعنی خود واقعی شما را نپذیرفته است و با شما سازگار نیست.

۶. چیزی را از هم پنهان نمی‌کنید

صحبت درباره تعارضات و عدم پنهانکاری

وقتی طرفین رابطه به یکدیگر اعتماد دارند و یکدیگر را همان طور که هستند پذیرفته‌اند، دیگر چیزی برای پنهان‌کردن باقی نمی‌ماند. اگر می‌توانید هر چیزی را با شریک عاطفی‌تان در میان بگذارید، یعنی شما با هم سازگارید. به‌خصوص وقتی مسائلی پیش می‌آید که ممکن است آینده رابطه‌تان را به خطر بیندازد، اما باز هم شما آن را پنهان نمی‌کنید،‌ با طرف مقابلتان در میانش می‌گذارید و با صحبت منطقی راهکاری برای آن پیدا خواهید کرد.

۷. اختلاف‌نظرهایتان را به‌جای جدل، با صحبت دوستانه حل می‌کنید

در بحث و مشاجره، هرچقدر تن صدای شما دو نفر بالاتر برود و خشمگین‌تر باشید، کمتر منظور یکدیگر را می‌فهمید و فقط تلاش می‌کنید حرف خودتان را به کرسی بنشانید. افراد سازگار درگیری‌هایی را که بینشان به وجود می‌آید با لحن دوستانه و صحبت مؤثر حل می‌کنند. آنها همچنین افراد دیگر را در تعارض‌های بینشان دخالت نمی‌دهند، مگر اینکه مشکل جدی باشد و از روان‌شناس حرفه‌ای کمک بگیرند.

۸. به‌خاطر شریک عاطفی‌تان خجالت‌زده نیستید

اگر شریک عاطفی‌تان از حضور در کنار شما خجالت می‌کشد یا دوست ندارد همراه شما در جمعی حاضر شود، به این معنی است که سازگاری در رابطه‌تان وجود ندارد. این فرد شما را همان طور که هستید نپریرفته است و درنهایت یا برای تغییرتان تلاش می‌کند یا به رابطه‌تان پایان می‌دهد.

۹. شما و شریک عاطفی‌تان برای هم در اولویت هستید

در رابطه عاطفی سالم، وقتی می‌خواهید کاری انجام بدهید، به نظر طرف مقابلتان هم فکر می‌کنید و او را در اولویت قرار می‌دهید. البته ممکن است استثناهایی هم وجود داشته باشد و موارد دیگری مثل شغل یا خانواده در اولویت قرار بگیرند، اما این استثناها فقط در موارد نادر اتفاق می‌افتند و در اکثر موقعیت‌ها، همسر و فرزندان در اولویت هستند.

۱۰. یکدیگر را سرزنش نمی‌کنید

سرزنش‌کردن فقط نشانه ناسازگاری در رابطه نیست، بلکه سمی است که تیشه به ریشه رابطه شما می‌زند! اگر شما یا شریک عاطفی‌تان مدام یکدیگر را بابت اشتباهاتی که انجام داده‌اید، سرزنش می‌کنید یا یکدیگر را بابت مشکلاتی که بینتان وجود دارد، مقصر می‌دانید، یعنی با هم سازگار نیستند.

۱۱. ارزش‌های مشترکی در زندگی دارید

در دنیا انگار هر شخصی عینک مخصوصی بر چشم گذاشته است و دنیا را از پشت همان عینک می‌بیند؛ به همین خاطر است که افراد اعتقادات متفاوتی درباره زندگی دارند. اگر عینکی که شما و شریک عاطفی‌تان بر چشم دارید یکسان باشند یا حداقل ویژگی‌های مشترک بسیاری داشته باشند،‌ سازگاری راحت‌تر خواهد بود.

۱۲. در کنار یکدیگر رشد می‌کنید

شریک‌های عاطفی در رابطه سالم نمی‌خواهند طرف مقابلشان را تغییر بدهند، اما این بدان معنا نیست که خود افراد هم برای رشد و تغییر تلاش نمی‌کنند. افراد وقتی در رابطه‌ با هم سازگارند، دوست دارند جنبه‌های مختلفشان را در کنار یکدیگر ارتقا بدهند؛ از رشد مالی گرفته تا رشد در زمینه اخلاق و شخصیت.

۱۳. در برابر مشکلات صبورید

ساختن رابطه بلندمدت و موفق کار ساده‌ای نیست و به صبر زیادی نیاز دارد. گاهی موانعی در مسیر رابطه قرار می‌گیرند که حتی روی سازگاری طرفین هم اثر می‌گذارند. شرکای عاطفی سازگار حتی در مشکلات هم کنار یکدیگر می‌مانند و با صبوری از آنها عبور می‌کنند. آنها می‌دانند که رابطه همیشه روز آفتابی نیست و گاهی هم شب‌های تاریک و طولانی دارد.

۱۴. برای رابطه فداکاری می‌کنید

رابطه موفق علاوه‌بر صبوری، به فداکاری هم نیاز دارد و این فداکاری باید دوطرفه باشد. وقتی طرفین برای رابطه تلاش می‌کنند و گاهی از خودشان می‌گذرند، یعنی با هم سازگارند و پتانسیل ساختن رابطه عاشقانه بلندمدت را دارند.

۱۵. به‌خوبی با هم ارتباط برقرار می‌کنید

ارتباط برقرارکردن یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که برای رابطه عاطفی موفق و سازگاری با دیگری به آن نیاز دارید. ارتباط برقرارکردن یعنی گاهی صحبت کنید و گاهی بدون اینکه حرفی بزنید، طرف مقابل درکتان کند و کنارتان حضور داشته باشد. تا وقتی حرفی برای گفتن دارید و ارتباط بین شما و شریک عاطفی‌تان زنده است،‌ رابطه شما ادامه خواهد داشت.

۱۶. با هم خوشحالید

خندیدن و شوخی با یکدیگر در رابطه عاطفی

شریک‌های عاطفی بهترین دوستان یکدیگرند و به‌راحتی می‌توانند با هم بخندند و شاد باشند. شوخی‌هایشان برای یکدیگر جذاب است و می‌دانند چطور با هم شوخی کنند که طرف مقابلشان ناراحت نشود. این افراد از طعنه‌هایی که برای خودشان خنده‌دار است، اما همسرشان را آزرده می‌کند پرهیز می‌کنند.

۱۷. از یکدیگر حمایت می‌کنید

در صورت سازگاری با شریک عاطفی، همه‌چیز بین شما مشترک نیست،‌ اما حاضرید برای حمایت از طرف مقابل در کنارش حضور داشته باشید. حمایت یعنی تا جایی که خودتان آزرده نمی‌شوید، علاقه‌مندی‌های طرف مقابل را بپذیرد و با او همراه شوید. مثلا اگر طرف مقابلتان تفریح خاصی را دوست دارد که شما تاکنون تجربه‌اش نکرده‌اید، با او همراه شوید و تجربه‌ای جدید و مثبت برای خودتان بسازید.

با شریک عاطفی ناسازگار چه کنیم؟

بعضی از افراد در ابتدای رابطه‌شان نشانه‌های ناسازگاری را می‌بینند، اما تصور می‌کنند به‌مرور زمان معجزه می‌شود و این ناسازگاری برطرف خواهد شد! اتفاقی که در واقعیت می‌افتد این است که بعد از مدتی، شور و هیجان اولیه فروکش می‌کند و ناسازگاری‌ها بیشتر نمود پیدا می‌کنند. درنتیجه طرفین بعد از چند سالی که با هم سپری کردند، متوجه می‌شوند باید رابطه‌شان را تمام کنند. پس بهتر است از همان ابتدا به ناسازگاری‌ها توجه داشته باشید و درباره آنها منطقی فکر کنید.
البته منظور ما این نیست که به‌محض مشاهده یک عامل ناسازگاری،‌ رابطه را به پایان برسانید. گاهی اشتراک‌ها بیشتر از اختلاف‌نظرها هستند. از طرفی راه‌هایی هم برای پذیرش تفاوت‌ها و ایجاد تعادل وجود دارد. در این صورت، می‌توان در رابطه سازگاری ایجاد کرد. با صحبت‌کردن با طرف مقابل می‌توانید متوجه شوید که ناسازگاری‌هایتان حل‌شدنی‌اند یا نه. در صورت نیاز، می‌توانید از درمانگران متخصص در زمینه رابطه هم کمک بگیرید.

کلام آخر؛ ناسازگاری در رابطه تقصیر هیچ‌کدام از طرفین نیست

بخشی از سازگاری در رابطه عاطفی به بلوغ عاطفی طرفین و درک متقابل آنها برمی‌گردد، اما گاهی اوقات ناسازگاری‌هایی در رابطه وجود دارند که مقصر آنها هیچ‌کدام از طرفین نیست. دو فردی که از ابتدا سبک زندگی‌های متفاوتی داشته‌اند، اگر با هم رابطه داشته باشند، ناسازگاری‌های بسیاری را تجربه می‌کنند و احتمالا شکست خواهند خورد. پس لازم است که در وهله اول، بین شما و شریک عاطفی‌تان اشتراک کافی وجود داشته باشد. در این صورت می‌توانید اختلاف‌نظرهای محدودی را که وجود دارند، حل کنید و با هم سازگار شوید.

اگر تجربه‌ای درباره سازگاری در رابطه عاطفی دارید،‌ آن را در بخش دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.

مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی...
ما را در سایت مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بازدید : 139 تاريخ : جمعه 20 مرداد 1402 ساعت: 16:24

خبرنامه