چگونه برای آیلتس برنامه ریزی کنیم تا نمره 7 بگیریم؟

ساخت وبلاگ

متاسفانه خیلی از داوطلبین بدون در نظر گرفتن برنامهریزی، شروع به آمادگی برای آزمون آیلتس می کنند. آنها با انتخاب منابع اشتباه، زمان طولانی را تلف می کنند و به نتیجه دلخواه خود نمی رسند. اینگونه افراد هر چند وقت یک بار جزوه ها و کتاب های آیلتس را مطالعه می کنند و بعداز دیدن چالش ها قید ادامه کار را میزنند. اما در عین حال افرادی هم هستند که با یک برنامه ریزی منسجم و جانانه، در کوتاه‌ترین زمان ممکن به نمره 7 یا 8 می رسند.

در واقع برنامه‌ریزی یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که باید در روزهای اولیه آمادگی آیلتس انجام دهید. خیلی‌ها اون رو جدی نمی‌گیرند و با مشکل مواجه می‌شوند. از یک منبع به منبع دیگر میروند و تقریباً همه کتاب‌ها، ویدیوها و جزوه‌ها را نیمه کاره رها می‌کنند. تنها راه موفقیت، نوشتن یک برنامه مناسب با نمره هدف شماست و آن باید حول 7 محور زیر باشد:

  1. تقویت دامنه واژگان
  2. یادگیری تکنیک‌ها و روش های تست زنی
  3. انجام تست Listening و Reading
  4. پیدا کردن پارتنر برای تقویت Speaking
  5. نوشتن Writing نامه جنرال یا نمودار آکادمیک
  6. فراگیری writing تسک 2
  7. شرکت در آزمون تست آزمایشی (Mock)

انجام تعیین سطح

نوشتن یک برنامه یا Planning کار ساده ای نیست و برای نوشتن آن پیش‌نیازهایی وجود دارد. اولین گام انجام تعیین سطح زبان رایگان و آنلاین است که به راحتی می توانید در عرض یک ربع این کار را انجام دهید. دقت کنید که این آزمون باید دارای تست واژگان، گرامر و Listening باشد تا سطح واقعی شما مشخص گردد. برنامه 4 ماهه‌ای که در ادامه توضیح داده شده است ، مناسب افراد با سطح متوسط (Intermediate) است.

برنامه‌ریزی مناسب برای آیلتس (4 ماه)

برنامه‌ریزی و نوشتن یک نقشه راه، در عملکرد شما تاثیر فراوانی دارد. سعی کنید برنامه‌ریزی را به صورت هفتگی انجام دهید و روی کاغذ بنویسید که چه کتاب های را می خواهید بخوانید. برنامه‌ریزی یکی از اصلی ترین و کلیدی ترین مراحل رسیدن به نمرات بالا در آیلتس آکادمیک و جنرال است. اگر فقط از یک کتاب به کتاب دیگر بروید، یا از یک کانال یوتیوب به کانالی دیگر مراجعه کنید، پیشرفت نخواهید کرد.

هرشخص زمان مشخصی را برای آمادگی آیلتس در نظر می گیرد. در اینجا ما فرض کردیم که شما می خواهید در عرض 4 ماه به نمرات بالای آیلتس برسید.

  1. تقویت واژگان و گوش دادن به پادکست (دو ماه اول)
  2. یادگیری تکنیک ها (ماه دوم و سوم)
  3. تست Listening و Reading (ماه سوم و چهارم)
  4. صحبت انگلیسی با پارتنر (از ماه دوم)
  5. نوشتن Writing (ماه چهارم)

این برنامه در راستای یادگیری چهارچوب آیلتس، تکنیک ها، واژگان، گرامر، پیدا کردن پارتنر و بسیاری از موارد دیگر می‌باشد.

1. برنامه ماه اول آیلتس (لغت + پادکست)

یادگیری چهارچوب آیلتس، نخستین گام شماست. منظور از چهارچوب این است که تعداد سوالات Listening ، نحوه نمره‌دهی آیلتس ، نوع سوالات اسپیکینگ و رایتینگ را یاد بگیرید. بهترین منبع برای این کار، کتاب کمبریج آیلتس است.

اگر می خواهید شروع خوبی داشته باشید با تقویت دایره لغات آغاز کنید. برای این کار می توانید از کتاب های واژگان معرفی شده در پایین بهره ببرید. علاوه براین باید سطح زبان انگلیسی خود را بالا ببرید، این کار را می توانید با گوش دادن به مجموعه پادکست ها انجام دهید.

معرفی کتاب برای تقویت واژگان

یکی از مهمترین اقدامات در جهت آمادگی آیلتس، تقویت دامنه واژگان است. بدون یادگیری لغات مهم آیلتس، به نمرات بالا دست نخواهید یافت. تمامی مهارت‌های IELTS نیازمند رنج مختلفی از کلمات و لغات است. از جمله بهترین کتاب های لغت در ادامه آمده اند:

تمرکز کتاب‌های معرفی شده، بر روی سیستم Paraphrase آیلتس است. پارافریز یعنی گفتن دو جمله با کلمات مترادف به گونه ای که معنی حفظ شود. به عنوان مثال اگر ممتحن اسپیکینگ آیلتس از شما سوالی بپرسد، شما بهتر است از کلمات سوال در هنگام پاسخگویی استفاده نکنید و به جای آن، مترادف و هم معنی کلمات را بگویید. همین موضوع برای Writing صادق است. شما باید در ابتدای مقدمه رایتینگ تسک 2 آیلتس، صورت سوال را با کلمات مترادف و یا تغییر ساختار گرامری بنویسید.

پادکست برای تقویت Listening

گوش کردن به podcast یک راه عالی برای تقویت هم زمان چندین مهارت است. در درجه اول مهارت شنوایی شما تقویت پیدا می کند و با لهجه های مختلف آشنا می‌شوید. در کنارش ساختارهای گرامری و واژه جدید یاد می گیرید. نهایتاً تلفظ و لهجه بهتری پیدا می کنید.

  • پادکست Power English
  • سایت Elllo
  • سایت All Ears English

2. برنامه ماه دوم آیلتس (پارتنر زبان)

در این ماه هم، یادگیری کلمه و گوش دادن به پادکست را ادامه دهید، اما وقت کمتری برای آن بگذارید. یادگیری یک زبان همراه با تعامل و معاشرت است. بدون داشتن پارتنر زبان، پیشرفت زیادی در بخش Speaking آیلتس بدست نمی آورید. با توجه به گسترش اینترنت و تکنولوژی، خیلی از دوستان می توانند به راحتی پارتنر زبان یا آیلتس پیدا کنند.

اپلیکیشن موبایل برای پیدا کردن پارتنر

سایت‌ها و اپلیکیشن های زیادی وجود دارند که در ادامه بهترین آنها معرفی شده اند:

  • اپلیکیشن Speaky
  • اپلیکیشن Lingbe
  • برنامه Conversation Exchange
  • اپلیکیشن hellotalk
  • اپلیکیشن Tandem

3. برنامه ماه سوم آیلتس (تکنیک ها)

در این ماه تکنیک های آیلتس را یاد بگیرید و تست زدن Listening و Reading را آغاز کنید. مواردی مانند Paraphrasing و Distractors را حتماً یاد بگیرید. انواع سوالات Writing از جمله opinion ، discussion و غیره را مطالعه کنید. همه این موارد را می توانید از منابع معرفی شده یاد بگیرید.

معرفی کتاب و پکیج آیلتس

حتماً شنیده‌اید یکسری از دوستان با سطح زبان پیشرفته نمره پایینی در آزمون IELTS می‌گیرند. آنها سال‌ها در کشورهایی مثل انگلستان، کانادا یا استرالیا زندگی کرده‌اند، ولی در آیلتس با نمره‌ای مانند 6 یا 6.5 مواجه می‌شوند. دلیلش کاملاً مشخص است، آنها از بهترین منابع آیلتس برای یادگیری تکنیک‌های آیلتس استفاده نکرده‌اند و به همین خاطر عملکرد ضعیفی در امتحان دارند.

اگر می خواهید سبک های تست زنی در Listening و Reading را یاد بگیرید، حتماً از کتاب های زیر بهره ببرید. همچنین اگر می خواهید از پس نوشتن Writing و پاسخگویی به سوالات Speaking بر آیید، از منابع زیر استفاده کنید.

البته یادگیری تکنیک ها و روش‌های تست‌زنی، مکمل و چاشنی زبان انگلیسی شما است. بدون داشتن سطح زبان قابل قبول، قادر به استفاده صحیح از تکنینک های آیلتس نخواهید بود.

4. برنامه ماه چهارم آیلتس (آزمون آزمایشی)

بهتر است که مهارت های نوشتاری و گفتاری را به ماه آخر موکول کنید، زیرا تا قبل از آن با خواندن متن ها و گوش دادن به پادکست و سایر Audio ها ، کلمات و نکات گرامری به صورت ناخودآگاه وارد ذهن شما شده‌اند. دقیقاً مثل یادگیری زبان در کودکی است. کودکان با صحبت کردن و نوشتن شروع به یادگیری زبان نمی کنند، بلکه با گوش دادن و سپس خواندن متن‌ها ، مهارت گفتاری و نوشتاری خود را تقویت می کنند. پس اول ریدینگ و لیسنینگ کار کنید، سپس وارد اسپیکینگ و رایتینگ شوید.

کتاب کمبریج آیلتس یکی از معتبرترین منابعی است که شما می توانید برای بالا بردن سطح آمادگی خودتان استفاده کنید. در ماه چهارم، همانند آزمون اصلی یک شبیه ساز در خانه برای خودتان ایجاد کنید. به این صورت که تست Listening ، Reading و Writing را پشت سر هم انجام دهید.

برای ماه چهارم حتماً یک یا دو آزمون Mock آزمایشی ثبت نام کنید. به این صورت فضای آزمون را می شناسید و استرس شما در آزمون های بعدی کم می شود.

نقش اهداف در پروسه آمادگی آیلتس

اهداف خود را مشخص کنید، چون لحظات دلسرد کننده فراوانی را در پیش رو دارید. در موقعیت های مختلف دچار افکار منفی می شوید، لذا باید به خود انگیزه بدهید. مثلاً دائم به کشوری که میخواهید به آن مهاجرت بکنید، فکر کنید. به شرکت ها، درآمد بیشتر، خودرو آخرین سیستم و غیره فکر کنید و به خود انگیزه بدهید.

مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی...
ما را در سایت مرکز اخبار فیلم ایران اسلامی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بازدید : 53 تاريخ : چهارشنبه 22 آذر 1402 ساعت: 21:31

خبرنامه